«Οι πρυτάνεις δεν εφαρμόζουν το νόμο»

«Οι πρυτάνεις δεν εφαρμόζουν το νόμο»

Τι δήλωσε η Μαριέττα Γιαννάκου για τη Νομική

Οι πρυτάνεις δεν εφαρμόζουν το νόμο», δήλωσε στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5, η Μ. Γιαννάκου, η οποία υπενθυμίζεται ότι είχε τροποποιήσει το νομοθετικό πλαίσιο, μεταφέροντας την ευθύνη της απόφασης για άρση του ασύλου στο Πρυτανικό Συμβούλιο, από την τριμελή επιτροπή που έπρεπε να αποφασίσει ομοφώνως.

«Το πρόβλημα είναι βαθύτερο» σημείωσε, η κ. Γιαννάκου, λέγοντας ότι «το Κράτος, δεν θέλει να μπαίνει, να κάνει εφόδους μέσα στο Πανεπιστήμιο, γιατί φοβάται, τρέμει ιστορίες που μπορεί να δημιουργηθούν, με κάποιον που μπορεί να σκοτωθεί, με κάποιον που μπορεί να χτυπήσει».

Τόνισε ότι ορθά ο κ. Σαμαράς, λέει ότι πρέπει να καταργηθεί το άσυλο, αφού παραβιάζεται συνεχώς και επέρριψε ευθύνη στους πρυτάνεις, γιατί δεν έχουν ορίσει, όπως προβλέπει ο νόμος, ποιοι χώροι καλύπτονται από το άσυλο.

«Ο νόμος λέει ότι άσυλο είναι μόνο οι χώροι εκπαίδευσης και τα εργαστήρια, τίποτα άλλο. Δεν είναι δυνατόν τα πεζοδρόμια και άλλα να θεωρούνται άσυλο. Δεν είναι δυνατόν να εισβάλουν στο κεντρικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στην Πανεπιστήμιου, άτομα γνωστά του αντιεξουσιαστικού χώρου και με κατηγορίες για τρομοκρατία, να κλέβουν τους υπολογιστές, να τους πηγαίνουν σε γνωστό μέρος, όπου εμπορεύονται υπολογιστές κλεμμένους από τα Πανεπιστήμια, και η αστυνομία να μην παρεμβαίνει», υποστήριξε η ευρωβουλευτής της ΝΔ και κατέληξε:

«Θα πρέπει το Υπουργείο Παιδείας, όχι μόνο θεωρητικά, να ξεκαθαρίσει στους Πρυτάνεις ότι δεν μπορούν να παίζουν με τους νόμους».
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια