Ο αντικαπνιστικός νόμος θα φέρει «λουκέτα»

Ο αντικαπνιστικός νόμος θα φέρει «λουκέτα»

Στο 50% η πτώση του τζίρου στα εστιατόρια

Την έντονη αντίδραση επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εστίασης και της διασκέδασης έχει προκαλέσει η ανακοίνωση δια στόματος Ανδρέα Λοβέρδου ότι τελικά ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο, όπως έχει ήδη δημοσιευτεί. 

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, οι επιχειρηματίες εξέφρασαν το φόβο ότι η εφαρμογή του νόμου για την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους θα έχει ως συνέπεια το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων και την απώλεια δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας. 

Η ΠΟΕΣΕ ζητάει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αναστολή του νόμου για ένα χρόνο και έναρξη διαλόγου για την εφαρμογή ενός νόμου «'ρεαλιστικού και εφαρμόσιμου'».

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, ήδη η πτώση του τζίρου στα καταστήματα έχει φτάσει το 50% λόγω της οικονομικής κρίσης και εκτιμάται ότι με την εφαρμογή του νόμου, ακόμη και αν δεν πέσει ο τζίρος κατά 30% όπως έχει συμβεί σε άλλες χώρες αλλά κατά 10%, το πρόβλημα για τους επιχειρηματίες θα είναι αβάσταχτο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ομοσπονδίας, η πτώση του τζίρου από την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, που ενδεχομένως να φτάσει και στο 40%!

Τα 159 σωματεία που μετέχουν στην ομοσπονδία δηλώνουν αποφασισμένα να συνεχίσουν τον αγώνα αντίδρασης στην εφαρμογή του νόμου.
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια