Αύξηση των ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα

Αύξηση των ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα

Κατά το πρώτο εννεάμηνο του 2010

Αύξηση 1,5% σημείωσαν οι αφίξεις μη κατοίκων στην Ελλάδα το 9μηνο 2010, σε σύγκριση με το αντίστοιχο 9μηνο 2009, με τους τουρίστες από την Ευρώπη, όμως, να έχουν μειωθεί, λόγω και της οικονομικής κρίσης.

Ειδικότερα, από τα στοιχεία της έρευνας συνόρων που διενεργεί η Τράπεζα της Ελλάδος και δημοσιοποιεί η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), προκύπτουν τα εξής: Οι αφίξεις από την Ευρώπη, στην οποία αναλογεί το μεγαλύτερο μερίδιο της τουριστικής αγοράς (89,3%), παρουσίασαν μείωση 0,9%, ενώ από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κααγράφηκε μείωση 5,3%. Σε ό,τι αφορά στην κατανομή των αφίξεων κατά χώρα προέλευσης μη κατοίκων, τη μεγαλύτερη συμμετοχή κατέχει η Γερμανία (12,8%) και ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο (12,1%), οι λοιπές χώρες Ευρώπης (7,9%), η Ιταλία (6,2%) και η Γαλλία (5,9%). Σχετική μείωση των αφίξεων παρατηρείται από το Ηνωμένο Βασίλειο (15,9%), τη Γερμανία (13,2%), τη Γαλλία (10,4%), και από τις λοιπές Χώρες Ευρώπης (15,9%), ενώ σημαντική αύξηση εμφανίζουν οι αφίξεις από Πολωνία (99,5%) Ρωσία (65,3%) και Κύπρο (40,9%).

Οι αφίξεις τουριστών από τις υπόλοιπες ηπείρους έχουν ως εξής: Από την Ασία καταγράφεται αύξηση 123,3% (λόγω, κυρίως, της αύξησης των τουριστών από την Τουρκία κατά 145,9% και το Ισραήλ κατά 146,5%). Από την Αφρική, υπάρχει αύξηση 15,4%, από την Αμερική μείωση 9,6% και από την Ωκεανία μείωση 20%.

Στην ανάλυση των στοιχείων κατά μέσο μεταφοράς και σταθμό εισόδου, παρατηρείται ότι το αεροδρόμιο που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό κίνησης είναι το «Ελευθέριος Βενιζέλος» (19,3%) και ακολουθούν αυτά του Ηρακλείου (13,2%) και της Ρόδου (9,8%). Επίσης, οι τουρίστες που ήρθαν στην Ελλάδα αεροπορικώς μειώθηκαν κατά 0,7%, ενώ, αντίθετα αυξήθηκαν οι αφίξεις σιδηροδρομικώς (3,2%), θαλασσίως (2,7%) και οδικώς (8,9%).
Share on Google Plus

About THE FUN BANK

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...