Κίνημα τώρα, κόμμα αργότερα από Δημαρά-Οικονόμου

Τη συγκρότηση πολιτικής κίνησης με την ονομασία «Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών», ανακοίνωσαν οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ ανεξάρτητοι βουλευτές, Γιάννης Δημαράς και Βασίλης Οικονόμου.
"
Το πρόβλημα του τόπου δεν είναι η ίδρυση ενός ακόμη κόμματος,
αλλά να βγει το συντομότερο από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει με την πολιτική του Μνημονίου", τόνισε ο Γιάννης Δημαράς κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του κινήματος.
Πρόσθεσε, όμως, ότι η κίνηση δεν θα είναι "χαλαρή" και δεν απέκλεισε να μετεξελιχθεί σε κόμμα αν το επιβάλλουν οι πολιτικές εξελίξεις και το ζητήσουν όσοι την ακολουθήσουν.
Ζήτησε από εκείνους που θα στηρίξουν την πρωτοβουλία να αυτοργανωθούν και προανήγγειλε συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα.
Δεν παραιτείται
Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από τη Βουλή, όπως είχε ανακοινώσει τη βραδιά του πρώτου γύρου των περιφερειακών εκλογών. Δεν πρόκειται να παραιτηθεί ούτε από το Περιφερικό Συμβούλιο.
"Σήμερα η χώρα αναζητά πολιτικούς έντιμους, ειλικρινείς που θα λένε την αλήθεια στον ελληνικό λαό", είπε.
Ο Γιάννης Δημαράς θεώρησε τον εαυτό του δικαιωμένο για το γεγονός ότι δεν υπερψήφισε το Μνημόνιο (είχε ψηφίσει "παρών") και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας πως "στις αποφάσεις που αφορούν την χώρα τις παίρνει μια παρέα μαζί με τον πρωθυπουργό κι όχι η πλειοψηφία των εκλεγμένων βουλευτών".
Στη συνέντευξη τύπου για το "Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών" παρευρέθηκε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευτύχης Κοντομάρης, καθώς και αντιπροσωπεία της "Δημοκρατικής Αριστεράς".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια