Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τους ταξιδιώτες στην Ευρώπη

Δυσκολίες στις μετακινήσεις λόγω των χιονοπτώσεων

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τους ταξιδιώτες στην Ευρώπη
Τα χιόνια συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τους ταξιδιώτες στην Ευρώπη αφού πολλές πτήσεις ακυρώνονται και όσες πραγματοποιούνται καθυστερούν πολλές ώρες....

Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γερμανίας στη Φρανκφούρτη ακύρωσε περίπου 300 πτήσεις σήμερα μετά από σφοδρή χιονόπτωση. Το αεροδρόμιο είναι ανοιχτό, αλλά ακυρώσεις και καθυστερήσεις αναμένονται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μόνο το 30% των πτήσεων πραγματοποιούνται στο Χίθροου της Βρετανίας καθώς ο νότιος αεροδιάδρομος θα παραμείνει κλειστός.

Στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Λονδίνου, η ουρά για τα τρένα του Eurostar προς Γαλλία και Βέλγιο έφτανε νωρίτερα το 1 χλμ. καθώς η κίνηση των τρένων γίνεται με χαμηλές ταχύτητες.

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγω για απώλειες 65 εκατ. στερλινών την ημέρα για την British Airways, καθώς η κακοκαιρία συνεχίζεται, ενώ οι καταστηματάρχες αναφέρουν πτώση 25% στους αριθμούς πελατών σε σχέση με την περίοδο των Χριστουγέννων άλλες χρονιές.

Εν τω μεταξύ, η κατάσταση δεν προβλέπεται να βελτιωθεί καθώς η μετεωρολογική υπηρεσία της Βρετανίας έχει εκδώσει προειδοποίηση για κακοκαιρία για το μεγαλύτερο της χώρας και για το υπόλοιπο της εβδομάδας.

Η ευρωπαϊκή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας Eurocontrol ανακοίνωσε ότι περισσότερες από 22.000 πτήσεις ακυρώθηκαν χθες στην Ευρώπη, αλλά ότι σήμερα αναμένονται λιγότερα προβλήματα.
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια