Η Ελλάδα είναι η πρώτη οικονομικη Επαρχία της Παγκόσμιας Οικονομικής Διακυβέρνησης

Γράφει ο Γρηγόρης Ζωγραφάκης

Η Ελλάδα μοιάζει με ένα πλούσιο γαιοκτήμονα ο οποίος διόριζε επιστάτες που του υπαγορέυαν οι συγγενείς του…Όποιον διάλεγε αποδεικνυόταν κακός διαχειριστής αλλά η δυνατότητα επιλογής ήταν περιορισμένη και κληρονομική….
Αρρώστησε λοιπόν ο.....γαιοκτήμονας και ο τελευταίος έφερε ένα γιατρό ο οποίος του δίνει ένα φάρμακο το οποίο τον κάνει να χάνει τις δυνάμεις του μέχρι να καταστεί αδύναμος για οτιδήποτε….με απώτερο σκοπό την εκμετάλευση της περιουσίας του από τους συγγενείς…..


Ψευδεπίγραφα επιχειρήματα…..Για μεγάλες και διαρθρωτικές αλλαγές…..Ο σκοπός της μείωσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα δεν είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας ή η διατήρηση των επιχειρήσεων όπως ισχυρίζονται γιατί πολύ απλά «ζούμε» σε μια Αγορά που αργοπεθαίνει…..Η Αγορά πλέον δεν εισάγει καινούριο χρήμα και αυτό που κινεί αργά αλλά σταθερά επιστρέφεται στις Τράπεζες και στο Κράτος…..
Με αποτέλεσμα το «στέγνωμα» αφού νέα κεφάλαια από τις Τράπεζες δεν εισρέουν ή δεν επιστρέφονται ανταποδοτικά για την ανάπτυξη παρά το γεγονός ότι στηρίχθηκαν από τα λεφτά των φορολογούμενων πλουσιοπάροχα….


Όσον αφορά το Κράτος με τις περικοπές μισθών στερεί πολύτιμο χρήμα….Και εδώ έρχεται αυτό που λέγαμε περί του σωστού χρόνου…Αν είχε γίνει πρίν πολλά χρόνια ο εξορθολογισμός δε θα υπήρχε κανένα πρόβλημα γιατί δε θα επένδυε κανείς υπέρμετρα….
Αντίθετα σε συνθήκες ύφεσης που είναι ο λάθος χρόνος εφαρμογής ορθών μέτρων συντελείται το τελειωτικό χτύπημα…..
Με τα ποσά που δανείζεται το ελληνικό κράτος από το Μηχανισμό Στήριξης το μόνο που κατορθώνει είναι να διογκώνει το χρέος του, να εξασφαλίζει τους Πιστωτές του, να εξαθλιώνει το Λαό και να ανοίγει Κερκόπορτες στα Ξένα Κεφάλαια…


Αυτή είναι η στυγνή πραγματικότητα που βιώνουμε παρά τις περίτεχνες λέξεις που τοποθετούν ως μάσκα στους σκοπούς τους με την ένοχη σιωπή του πολιτικού κόσμου…..
Και ενώ ομολογούν ότι ουσιαστικά έτρεμαν το Πολιτικό Κόστος και δεν έκαναν τα απαραίτητα βήματα τα κόμματα Εξουσίας τόσα χρόνια, και ζημίωναν το Δημόσιο ανεπανόρθωτα κανείς Εισαγγελέας δε κινεί ποινική Δίωξη κατά παντός υπευθύνου για τα οικονομικά εγκλήματα…


Δεν υπάρχουν δικαιολογίες …..
Δεν υπάρχουν συμβιβασμοί….
Το μόνο που υπάρχει είναι ένα καλά μελετημένο σχέδιο….Όσοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι πείραμα κάνουν λάθος….΄
Πείραμα ήταν η Αργεντινή…
Η Ελλάδα είναι η πρώτη οικονομικη Επαρχία της Παγκόσμιας Οικονομικής Διακυβέρνησης που κατά τη κρίση του Πρωθυπουργού τη χρειαζόμαστε γρήγορα…..


Η κερκόπορτα που ανοίγει από τις περικοπές και στον ιδιωτικό τομέα λοιπόν είναι απλά η ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ και οι μισθοί πείνας από τις Εταιρείες που θα φέρουν και θα τις παρουσιάσουν ως επενδυτές που θα σώσουν την οικονομία…
Όπως γράφαμε σε άλλο κείμενο ότι για την επιμήκυνση το αντάλλαγμα είναι τα πετρέλαια ,τα οποία τώρα θυμήθηκαν και θα εντείνουν τις έρευνες στο Ιόνιο…..
Μήπως ήρθε η ώρα λοιπόν να αλλάξουμε επιστάτες και γιατρό……


Από topsaxtiri.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια