Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία

Κατολισθήσεις σε δρόμους και ζημιές σε κατοικίες

Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών προκάλεσαν κατολισθήσεις στο δήμο Μουζακίου, δημιουργώντας πολλά προβλήματα κυρίως στο ορεινό οδικό δίκτυο, αλλά και σε οικίες στη Δρακότρυπα, την Οξυά, το Ανθοχώρι και τη Βατσουνιά.

Ιδιαίτερα στην Οξυά και το Ανθοχώρι, η κατολίσθηση είναι πολύ μεγάλη και κινδυνεύουν άμεσα οικίες που βρίσκονται ακριβώς από πάνω τους. Ο δήμος Μουζακίου απέστειλε έγγραφο προς το ΙΓΜΕ, με το οποίο καλεί να επισκεφθεί κλιμάκιό του τον τόπο του προβλήματος, ώστε να γίνει αποτίμηση του προβλήματος και να προταθούν λύσεις για την αντιμετώπισή του.

Οι μηχανικοί του δήμου Μουζακίου, πάντως, σε συνεργασία με γεωλόγο επισκέφθηκαν τις περιοχές που αντιμετωπίζουν άμεσα προβλήματα, ώστε να υπάρχει μια πρώτη εκτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν.

Τέλος, μεγάλα προβλήματα προκλήθηκαν και σε στέγες οικημάτων από σφοδρή ανεμοθύελλα που έπληξε την περιοχή Μουζακίου. Σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν αποκολληθεί ολόκληρες στέγες δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στους ιδιοκτήτες των οικημάτων, όπως έχει γίνει στη Γελάνθη.
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια