Α. Τσίπρας: «Είστε κυβέρνηση υποτακτικών και παραδομένων»

Α. Τσίπρας: «Είστε κυβέρνηση υποτακτικών και παραδομένων»

Στηλίτευσε την επίσκεψη του Ντομινίκ Στρος Καν και του Ολι Ρεν

Βαριές κουβέντες ακούστηκαν πριν από λίγο στη Βουλή από τα χείλη του Αλέξη Τσίπρα που κατηγόρησε την κυβέρνηση για «τζάμπα μαγκιά» και για πρωτοβουλίες με στόχο να μη δυσαρεστούνται συγκεκριμένα επιχειρηματικά και οικονομικά συμφέροντα».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στηλίτευσε την επίσκεψη του Ντομινίκ Στρος Καν και του Ολι Ρεν σχολιάζοντας ότι «ήρθαν με έναν ηγεμονικό τρόπο σε υποτακτικούς και ιθαγενείς που θα τους δώσουν χάντρες και καθρεφτάκια».

«Όσο πιο γρήγορα ανατραπείτε, τόσο πιο σύντομα θα μπει φραγμός στην κατρακύλα», τόνισε ο κ. Τσίπρας, ενώ ζήτησε να συσταθεί επιτροπή διερεύνησης του χρέους «εκτός κι αν φοβάστε να μην πέσετε σε σκελετούς της Goldman Sachs ή των δικών σας Greek Statistics».

«Να αναλύσετε την ψυχολογία της καταστροφής που έχετε στο κόμμα σας», προέτρεψε ο Γιώργος Παπανδρέου και διερωτήθηκε:
«Εμείς οι σοσιαλιστές δημιουργήσαμε αυτή την κατάσταση; Δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ αλλά η ΝΔ που έβαλε τη χώρα σε επιτηρήσεις. Εμείς είμαστε αυτοί που θα τη βγάλουμε από τις επιτηρήσεις».
Κατηγόρησε δε το ΣΥΡΙΖΑ για έλλειψη σοβαρότητας και ουσίας επισημαίνοντας ότι «αυτά που περνάμε είναι οι σκληρότερες κυρώσεις για μια χώρα. Πρέπει να δούμε τα αίτια για να φτιάξουμε μια διαφορετική χώρα».
Και πρόσθεσε:
«Εσείς προτείνετε να μας δώσουν απλόχερα αυτά που δανειστήκαμε για να συνεχίσουμε τα ίδια; Εδώ δεν υπάρχει αξιοπιστία, δεν μας δανείζουν. Δεν είναι ρεαλιστική πρόταση να έρθουν να μας χαρίσουν, αφού το κλίμα είναι να μας τιμωρήσουν».
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια