Δεν άντεξαν το κρύο και ξεψύχησαν

Δεν άντεξαν το κρύο και ξεψύχησαν

Λαθρομετανάστες ήρθαν κολυμπώντας από την Τουρκία στη χώρα μας

Σε υποθερμία, λόγω του ψύχους οφείλεται, σύμφωνα με την νεκροψία - νεκροτομή που διενεργήθηκε στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ο θάνατος των τριών λαθρομεταναστών που βρέθηκαν νεκροί στην παρέβρια περιοχή Νέας Βύσσας Ορεστιάδας.

Τα πτώματα των τριών ανδρών, αφρικανικής καταγωγής, ηλικίας περίπου 25 - 30 χρόνων, βρέθηκαν διαδοχικά τις τελευταίες τέσσερις ημέρες στην αγροτική περιοχή Βύσσας και εκτιμάται ότι πρόκειται για λαθρομετανάστες που πέρασαν κολυμπώντας από την Τουρκία στη χώρα μας και απεβίωσαν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Σημειώνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιοι λαθρομετανάστες χάνουν τη ζωή τους, στην προσπάθεια αναζήτησης καλύτερης τύχης. Μόνο το 2010 περισσότεροι από οκτώ λαθρομετανάστες βρέθηκαν νεκροί στην περιοχή του Έβρου, ενώ αρκετοί έχουν πνιγεί, καθώς επιχειρούσαν να διασχίσουν τον μεγάλο διασυνοριακό ποταμό.

Στα τέλη Ιουνίου, έντεκα πτώματα λαθρομεταναστών (6 άνδρες και 5 γυναίκες), ηλικίας 20 - 25 χρόνων, είχαν εκβραστεί στην παραποτάμια περιοχή Διλόφου και Μαρασίων Έβρου. Η εκτίμηση της αστυνομίας ήταν ότι επρόκειτο για ομάδα λαθρομεταναστών που επιχείρησαν να διασχίσουν τον ποταμό Έβρο με βάρκα ή φουσκωτό, που όμως για άγνωστη αιτία, βυθίστηκε ή ανατράπηκε. 

Τέλος, τον περασμένο Απρίλιο, οι τουρκικές αρχές περισυνέλεξαν άλλα τέσσερα πτώματα λαθρομεταναστών, που είχαν εκβραστεί στις όχθες του Έβρου ποταμού, κοντά στην πόλη Ενέζ, της επαρχίας Αδριανούπολης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια