Τα λεφτά τους ζητούν οι κατασκευαστές

Τα λεφτά τους ζητούν οι κατασκευαστές

Τους χρωστάει 41 εκατ. ευρώ το Δημόσιο

Την άμεση ρύθμιση των οφειλών του προγράμματος «Θησέας» προς τα μέλη του συνδέσμου ανωνύμων τεχνικών εταιρειών-ΣΑΤΕ ζήτησε το προεδρείο του Συνδέσμου σε συνάντηση που είχε με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συνδέσμου, «εντάλματα πληρωμών συνολικού ύψους 41 εκατ. ευρώ που αφορούν πιστοποιήσεις έργων του Προγράμματος ‘Θησέας’, τα οποία στάλθηκαν από τις Περιφέρειες στις Κεντρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών έως τις 21/7/2010, έχουν κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και ήδη έχει αρχίσει η πληρωμή τους».

«Για τις υπόλοιπες οικονομικές εκκρεμότητες των έργων του Προγράμματος ‘Θησέας’ -προστίθεται στην ανακοίνωση- συνολικού ύψους άνω των 100 εκατ. ευρώ, δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα ούτε διασφαλισμένη πηγή πληρωμής τους, ενώ η ένταξή τους στο ΕΣΠΑ θεωρείται, στην παρούσα φάση, αβέβαιη. Την ίδια ώρα το Δημόσιο απαιτεί από τους εργολήπτες αφενός την καταβολή του ΦΠΑ για τα ανεξόφλητα τιμολόγια, αλλά και την προσέλευση στις εφορίες για περαίωση προηγούμενων ετών, αδιαφορώντας για την οικονομική ασφυξία την οποία το ίδιο προκαλεί στον κατασκευαστικό κλάδο».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια