Ιντερνετικές πλέον οι εκκλησίες

Ιντερνετικές πλέον οι εκκλησίες

Δωρεάν πρόσβαση στο Διαδίκτυο

Ασύρματα ευρυζωνικά δίκτυα έχουν τοποθετηθεί σε επτά ναούς της Μητρόπολης Δημητριάδος, γεγονός που συνεπάγεται δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ, σε ακτίνα 150 μέτρων πέριξ των συγκεκριμένων σημείων. 

Η υιοθέτηση της νέας ψηφιακής τεχνολογίας από την Μητρόπολη, συνεπάγεται πρόσβαση σε ένα προηγμένο διαδικτυακό σύστημα, το οποίο συνιστά την ευρυζωνικότητα. Ο αρχικός πυρήνας ήταν ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Νικολάου και στην πορεία το συγκεκριμένο σύστημα επεκτάθηκε και σε άλλα σημεία της Μητροπολιτικής περιφέρειας, προκειμένου να καταστεί ακόμη πιο λειτουργικό. Κεραίες για την δωρεάν παροχή ίντερνετ, μέσω του δικτύου της ευρυζωνικότητας, έχουν τοποθετηθεί συγκεκριμένα στα καμπαναριά των ιερών ναών: Αγίου Κωνσταντίνου, Αναλήψεως, Μεταμορφώσεως, Αγίου Βασιλείου, Αγίου Δημητρίου, Αγίου Σπυρίδωνος Νέας Ιωνίας και στο Συνεδριακό Κέντρο της Μητροπόλεως στα Μελισσάτικα.

Με πρωτοβουλία της νομαρχίας Μαγνησίας και με την σύμφωνη γνώμη της Μητροπόλεως και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, τοποθετήθηκε προ τριετίας ειδική κεραία προκειμένου να διευκολύνεται η πρόσβαση στο διαδίκτυο στο καμπαναριό του Αγίου Νικολάου στο πνεύμα της ευρυζωνικότητας, ενώ παράλληλα έχει παραχωρηθεί στην Μητρόπολη ένας μεγάλος διαδικτυακός χώρος, στο οποίο θα λειτουργεί η νέα ανανεωμένη ιστοσελίδα της. 

Όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο υπεύθυνος τύπου της Μητροπόλεως, πανιοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Επιφάνειος Οικονόμου, ερωτηθείς σχετικά «οι προαναφερθέντες ναοί βρίσκονται σε κομβικά σημεία μέσα στην πόλη, καταλαμβάνουν ουσιαστικά όλο το εύρος της πόλης και αντιλαμβάνεται κανείς ότι με αυτό τον τρόπο «αγκαλιάζεται» τρόπον τινά όλη η πόλη. Παράλληλα, καταλήγει ο ομιλών, διευκόλυνε η Μητρόπολη από την πλευρά της, την όλη διαδικασία».

Η δυνατότητα χρήσης δόθηκε από την Μητρόπολη και οι ειδικές κεραίες έχουν τοποθετηθεί σε ψηλά σημεία στα καμπαναριά των ναών, προκειμένου το ευρυζωνικό δίκτυο να πλαισιώνει ουσιαστικά την πόλη. Όπως προσθέτει ο π. Επιφάνειος «η Ιερά Μητρόπολη δια των ιερών της ναών και του συνεδριακού της κέντρου, συμμετέχουν στην νέα ψηφιακή εποχή και πλέον εισάγεται και η Μητρόπολη διαδικτυακά στον ευρυζωνικό χώρο, με την νέα της ιστοσελίδα».
πηγή: Ταχυδρόμος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια