Σε αφανισμό οδηγούνται οι εμπορικές επιχειρήσεις

Σε αφανισμό οδηγούνται οι εμπορικές επιχειρήσεις

Κατά του προϋπολογισμού η Συνομοσπονδία Εμπορίου

Λόγω της οικονομικής εξάντλησης του 2010 δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις επιπλέον απαιτήσεις που θέτει ο νέος προϋπολογισμός οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδη.

«Τα μηνύματα που εκπέμπει ο νέος προϋπολογισμός σκορπίζουν σε όλους μας ανησυχία και αβεβαιότητα. Αντανακλούν μια αγωνιώδη προσπάθεια να μειωθεί το έλλειμμα με αύξηση των φόρων κατά 7,83 δις και επιπλέον περικοπή δαπανών κατά 6,5 δις σε σχέση με το 2010», λέει ο κ. Κορκίδης.

Κατά τη γνώμη της ΕΣΕΕ η «ταμειακή λογική»  που διέπει τη δεύτερη κατά σειρά αναθεώρηση του Μνημονίου αποτυπώνεται και στον Προϋπολογισμό σε μια σειρά από δείκτες όπως: η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ, η αύξηση ειδικών φόρων κατανάλωσης καυσίμων, η επιβολή φόρου πολυτελείας, η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, τα έσοδα από τους φόρους στην περιουσία. Κυρίως, όμως, επικεντρώνεται στα έσοδα από τους φόρους κατανάλωσης, στην έκτακτη εισφορά χρήσης 2009 στις κερδοφόρες επιχειρήσεις, ενώ η επιμονή σε έμμεσους και ειδικούς φόρους εκτιμάται ότι θα διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα το φορολογικό πληθωρισμό.

«Όλα τα παραπάνω δείχνουν έναν προϋπολογισμό χωρίς καμιά επαφή με την πραγματική κατάσταση της αγοράς, αφού η κατάρρευση της ιδιωτικής κατανάλωσης οδηγεί σε αφανισμό τις εμπορικές επιχειρήσεις και γενικότερα τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Επίσης, η αύξηση της ανεργίας απειλεί να αποδιαρθρώσει τον κοινωνικό ιστό με απρόβλεπτες συνέπειες στην κοινωνική συνοχή ενώ πρέπει να αντιληφθεί τόσο η Κυβέρνηση όσο και η Τρόικα ότι το "σεντούκι" των μικρομεσαίων όχι μόνο δεν κρύβει τίποτα αλλά έχει αδειάσει τελείως ενώ, όπως κάθε προϋπολογισμός, έτσι και αυτός, λόγω των αναπόφευκτων αποκλίσεων, αναμένεται κατά τη διάρκεια του απρόβλεπτου 2011 να υποστεί πολλές διορθωτικές αναθεωρήσεις», σημειώσε ο κ. Κορκίδης.
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. το σχεδιο απο την πορεια του δειχνει.
    τελειωνουν οι επιχειρησεις,τελειωνουν οι
    τραπεζες,τελειωνει το κρατος,το σπαμε και
    συνεχιζουμε το αρμεγμα!!
    σοφον και σαφες.
    και μολις ολα τα κερδισουν,
    τοτε στον ταφο θα κατοικισουν.
    εχει κι ο θεος χιουμορ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.