Κάντε αίτηση για κοινωνικό τιμολόγιο

Κάντε αίτηση για κοινωνικό τιμολόγιο

Θα έχετε έκπτωση 20% στη ΔΕΗ

Μόλις 100.000 πολίτες έχουν κάνει αίτηση για να ενταχθούν στο πρόγραμμα του κοινωνικού τιμολογίου, που θα αποτελέσει ασπίδα των ασθενέστερων από τις επικείμενες αυξήσεις στο λογαριασμό της ΔΕΗ.

Κι αυτό την ώρα που η επιχείρηση εκτιμά πως οι δικαιούχοι πλησιάζουν τους 1.200.000 πολίτες! «Οι μεγαλύτερες αυξήσεις θα γίνουν στα χαμηλότερα εισοδήματα», είπε ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός και πρόσθεσε ότι «είναι και ερωτηματικό για την πολιτική ηγεσία αυτό, γιατί δεν έχουμε πολύ περισσότερες αιτήσεις για ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο; Δεν έχει βοηθήσει καθόλου νομίζω κι ο τύπος, πιστεύω ότι το έχει υποβαθμίσει».

Ενημέρωσε δε την επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής ότι μπορούν να ενταχθούν οι πελάτες της επιχείρησης με κατανάλωση ως 800 KWh το τετράμηνο και εισόδημα μέχρι το όριο του αφορολόγητου.

Όπως είπε ο κ. Ζερβός, οι αυξήσεις θα γίνουν γιατί αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των τιμολογίων, που θα στηρίζεται πλέον στο κόστος, ενώ σταματούν οι επιδοτήσεις.

Εξήγησε πάντως στην επιτροπή ότι σε απόλυτους αριθμούς η αύξηση στην κατηγορία χαμηλής κατανάλωσης, που θα είναι 8%, θα ανέρχεται σε περίπου 2 ευρώ το τετράμηνο και ότι στην κατηγορία αυτή ανήκουν περίπου 2,7 εκατομμύρια πελάτες. 

Εξ αυτών, κοινωνικό τιμολόγιο δικαιούνται περίπου 1,2 εκατομμύρια, ενώ οι υπόλοιπες περιπτώσεις είναι κατά κύριο λόγο δεύτερες και τρίτες κατοικίες.

«Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να απαλύνουμε και να εντάξουμε όσο περισσότερους μπορούμε στο ευνοϊκό καθεστώς», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΗ και επεσήμανε ότι η προθεσμία για ένταξη από την 1η Ιανουαρίου λήγει στις 15 Δεκεμβρίου, ενώ όσοι υποβάλουν αίτηση αργότερα θα ενταχθούν σε επόμενο στάδιο.
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια