Εκλεγήκαμε;...Πάμε Βαρκελώνη να το γιορτάσουμε!

Εκλεγήκαμε;...Πάμε Βαρκελώνη να το γιορτάσουμε!

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι δήμαρχοι της Μαγνησίας

Βαλίτσες για Βαρκελώνη ετοιμάζουν οι δήμαρχοι της Μαγνησίας. Μεσούσης της οικονομικής κρίσης το διοικητικό συμβούλιο της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Μαγνησίας (ΤΕΔΚ) δεν αναβάλλει την ετήσια εκδρομή του και ήδη έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες για την αναχώρηση. Όπως είναι γνωστό η ΤΕΔΚ κάθε χρόνο διοργανώνει την ετήσια εκδρομή της στην οποία μετέχουν τόσο τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που το επιθυμούν, όσο και οι δήμαρχοι των δήμων της Μαγνησίας. Όπως υποστηρίζουν οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης πρόκειται για μια «εκπαιδευτική» εκδρομή, που στόχο έχει την ανταλλαγή απόψεων, γνώσεων και ιδεών αλλά και τη γνωριμία με την περιοχή που επισκέπτονται.

Φέτος η συζήτηση για την ετήσια εκδρομή της ΤΕΔΚ ξεκίνησε από νωρίς με αποτέλεσμα σε κάθε διοικητικό συμβούλιο να αποτελεί μόνιμο θέμα σχολιασμού. Μοναδική εξαίρεση ο Δήμαρχος Μουρεσίου Κωνσταντίνος Λεβέντης, που εξαρχής είχε ταχθεί κατά σε αντίθεση με το υπόλοιπο Σώμα που τασσόταν υπέρ της διοργάνωσής της.

Τελευταία φορά το θέμα απασχόλησε το συμβούλιο στη συνεδρίαση της 31ης Αυγούστου, και μάλιστα εκτός ημερήσιας διάταξης, με συγκεκριμένο μέλος του διοικητικού συμβουλίου να δηλώνει ότι «πρέπει να γίνει η εκδρομή για να μην πάνε τα λεφτά που έχει η ΤΕΔΚ στη Λάρισα και στο ταμείο πια της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ)»…

Το Σώμα σε εκείνη την συνεδρίαση επιφυλάχτηκε να λάβει τη σχετική απόφαση, παραπέμποντας το θέμα μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές ώστε να ληφθεί η οριστική απόφαση.

Χωρίς απόφαση διοικητικού συμβουλίου

Όπως υποστήριξε ο δήμαρχος Σηπιάδος Σταμάτης Βακούλας υπάρχει ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου για την εκδρομή, ενώ το ίδιο απεφάνθη και ο γραμματέας της ΤΕΔΚ Τάκης Γάτος.

Αποστάσεις από το όλο θέμα ωστόσο κράτησε ο Δήμαρχος Μουρεσίου Κωνσταντίνος Λεβέντης, διαψεύδοντας κάτι τέτοιο και υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει απόφαση διοικητικού συμβουλίου. Το μέλος Στέργιος Γαρδικλής με τη σειρά του σημείωσε εξάλλου πως η απόφαση για την εκδρομή ελήφθη μετά τη λήξη της τελευταίας συνεδρίασης της ΤΕΔΚ. «Όχι, δεν πήραμε απόφαση στο διοικητικό συμβούλιο. Στο τελευταίο που κάναμε όταν τελείωσε είπαμε ότι θα την κάνουμε. Και νομίζω τώρα κοιτάνε τις ημερομηνίες για το πότε θα την κάνουμε», ανέφερε ο κ. Γαρδικλής.

«Δεν θα χαλάσουμε πολλά λεφτά»

Όσοι κλήθηκαν  να σχολιάσουν την εκδρομή με αφορμή την περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης, υποστήριξαν πως τα χρήματα που θα δαπανηθούν είναι ελάχιστα.

«Δεν θα βάλει τα λεφτά όλα η ΤΕΔΚ. Μόνο ένα μέρος. Άλλωστε τώρα εξετάζουμε και τις προσφορές, τώρα τις ανοίγουμε. Πάντως τα χρήματα που θα δαπανηθούν είναι λίγα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τάκης Γάτος.

Ένα βήμα πιο μπροστά ο Βασίλης Κοντορίζος χαρακτήρισε «λαϊκισμό» την κριτική στην εκδρομή της ΤΕΔΚ, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «το συμβούλιο είχε αποφασίσει να γίνει μια εκδρομή. Νομίζω όμως πως το να το σχολιάζουμε αυτό είναι λαϊκισμός. Το αν η ΤΕΔΚ θα διοργανώσει μια εκδρομή και θα χαλάσει μερικά ευρώ, καθώς ο καθένας θα πληρώνει για την συμμετοχή του το μεγαλύτερο μερίδιο, δεν είναι λόγος για πολιτική εκμετάλλευση, αρνητική ή θετική. Γιατί να μην γίνει; Δεν είναι και του θανατά. Και αν η ΤΕΔΚ δεν είχε τη δυνατότητα, δεν θα έκανε την εκδρομή. Η Λάρισα γύρισε πριν λίγες μέρες από το Μεξικό, εμείς που θα πάμε μέχρι την Βαρκελώνη πειράξαμε; Ας μην μας δέρνει η μιζέρια».

Ο κ. Γαρδικλής από την πλευρά του επίσης επιβεβαίωσε ότι δεν θα δαπανηθεί μεγάλο ποσό καθώς «η ΤΕΔΚ θα πληρώσει μόνο τα μέλη του ΔΣ. Τα υπόλοιπα είναι ιδία συμμετοχή».

Ο μοναδικός που τάχθηκε κατά της εκδρομής ήταν ο κ. Λεβέντης, ο οποίος βέβαια είχε καταψηφίσει και τις προηγούμενες εκδρομές της ΤΕΔΚ καθώς όπως υποστήριζε δεν εξυπηρετείται ο σκοπός για τον οποίο γίνονται. «Αν πραγματικά πηγαίναμε και μαθαίναμε κάποια πράγματα που θα μας φαινόταν χρήσιμα, τότε ναι. Αλλά τώρα πάμε για αναψυχή. Όχι, τέτοια εκδρομή και δεν ψηφίζω, αλλά και δεν συμμετέχω».

Να αναφερθεί πως προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον πρόεδρο της ΤΕΔΚ και Δήμαρχο Μηλεών Απόστολο Αρέθα, ωστόσο αυτό δεν στάθηκε δυνατό.

πηγή: Ταχυδρόμος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια