«Η κυβέρνηση έχει κόψει κάθε γέφυρα εθνικής συνεννόησης»

Ο Δ. Αβραμόπουλος για τον προϋπολογισμό του 2011

«Η κυβέρνηση έχει κόψει κάθε γέφυρα εθνικής συνεννόησης»
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατηγορώντας την ότι «με το νέο αντιαναπτυξιακό...
προϋπολογισμό που κατέθεσε επιβεβαιώνει ότι έχει κόψει κάθε γέφυρα εθνικής συνεννόησης για ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση».
Επίσης υποστήριξε ότι πολύ σύντομα η κυβέρνηση θα αναγκασθεί να αναθεωρήσει τον προϋπολογισμό. Θα το κάνει αυτό επιβάλλοντας και άλλα μέτρα εισπρακτικά ενώπρόσθεσε ότι «η ύφεση αποτελεί πολιτική επιλογή της, αλλά σε καμία περίπτωση δεν λύνει το πρόβλημα του ελλείμματος ή του χρέους».
Ακόμα, ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. μίλησε για τα εθνικά θέματα, σημειώνοντας ότι «η εξωτερική πολιτική πρέπει να κινείται πέρα και πάνω από κόμματα» και ότι «καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να υπερβεί την «κόκκινη γραμμή».
Για το ζήτημα της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου ο Δ. Αβραμόπουλος τόνισε ακόμα ότι συμφωνεί με τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα πως δεν μπορεί να υπάρξει καμιά συνεκμετάλλευση, προσθέτοντας ωστόσο, ότι «όταν διεξάγονται "διερευνητικές επαφές", μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας και τίποτα δεν ανακοινώνεται, προδιαθέτει αρνητικά».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Αβραμόπουλος και στο θέμα της ΠΓΔΜ, υπογραμμίζοντας ότι «δεν μπορούν να προκαλούν, αγνοώντας επιδεικτικά συμφωνίες, διαδικασίες και διαπραγματευτικά πλαίσια, προβάλλοντας ανεπίτρεπτες διεκδικήσεις και αιτιάσεις».
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια