Απολύσεις στο Δημόσιο «εάν και εφόσον χρειαστεί»

Πρέπει να αποκτήσουμε ποιοτικό δημόσιο τομέα και στο σωστό μέγεθος. Αν για να το πετύχουμε αυτό γίνουν και απολύσεις, αυτό θα είναι ένα κόστος ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον. Θα είναι ασφαλώς και δίκ

Υπέρ των απολύσεων -ως ύστατη λύση- στον δημόσιο τομέα, «εάν και εφόσον χρειαστεί», τάσσεται ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης.
Σε συνέντευξή του, στο περιοδικό «Επίκαιρα» που κυκλοφορεί, ο κ. Παμπούκης προαναγγέλλει ουσιαστικά τη διαδικασία που έπεται


ενδεχομένως των μετατάξεων στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, παραθέτοντας επιχειρήματα για την υλοποίηση του σχεδίου «τομές στο κράτος».




Η συγκεκριμένη αναφορά έρχεται ως απάντηση σε ερώτηση για τη μείωση των δαπανών στη Δημόσια Διοίκηση, αλλά και «δένει» με την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και της κακής λειτουργίας υπηρεσιών, στις οποίες προστρέχουν καθημερινά οι Ελληνες πολίτες.
«Πρέπει να αποκτήσουμε ποιοτικό δημόσιο τομέα και στο σωστό μέγεθος. Αν για να το πετύχουμε αυτό γίνουν και απολύσεις, αυτό θα είναι ένακόστος ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον. Θα είναι ασφαλώς και δίκαιο έναντι όλων των Ελλήνων.
Γιατί τα βάρη της κακής λειτουργίας τα πληρώνουμε όλοι και αυτό δεν αντέχεται πλέον» δηλώνει μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας. Στην εν λόγω συνέντευξη ο κ. Παμπούκης μιλά εφ' όλης της ύλης μετά το ταξίδι του στην Αμερική, υποστηρίζει ότι η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους δεν συνιστά επιλογή της κυβέρνησης, ενώ ισχυρίζεται ότι «πολλά και τεράστια συμφέροντα έχουν στοιχηματίσει στο αντίθετο».
Αντιθέτως, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης αποκρούει το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο. «Δεν θα γίνει καμία απόλυση μόνιμου δημοσίου υπαλλήλου, αφού υπάρχει κατηγορηματική δήλωση του πρωθυπουργού» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Καρχιμάκης.
ΦΩΦΗ ΓΙΩΤΑΚΗ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια