«Ο αγώνας συνεχίζεται»

«Ο αγώνας συνεχίζεται»

Την κατάργηση του μνημονίου ζητούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Για αδιέξοδες και καταστροφικές πολιτικές, που οδηγούν στην κοινωνική εξαθλίωση και τη βαθιά κρίση της οικονομίας, κάνουν λόγο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, στο κοινό ψήφισμά τους για τη σημερινή παναττική στάση εργασίας με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού από τη Βουλή.

«Η κυβέρνηση κατ’ εντολή των απαράδεκτων απαιτήσεων της τρόικας των τοκογλύφων δανειστών επιβάλει στους εργαζόμενους στους συνταξιούχους και σε ολόκληρη την κοινωνία μια σειρά σκληρών και άδικων μέτρων που δεν μπορούν πλέον να σηκώσουν στις πλάτες τους. Υλοποιούνται πολιτικές που ακυρώνουν και ισοπεδώνουν εργασιακά, οικονομικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους μεγαλοεπιχειρηματίες ,τους τραπεζίτες τους έχοντες και κατέχοντες. Οι ένοχοι και οι υπεύθυνοι για την κρίση και τα προβλήματα της οικονομίας και της κοινωνίας απολαμβάνουν μια προκλητική ασυλία! Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι αρνούνται να ξαναπληρώσουν τα βάρη της κρίσης και της αδιέξοδης οικονομικής πολιτικής αρνούνται να υποταχθούν στις Νεοφιλελεύθερες πολιτικές που καταργούν ιστορικές κατακτήσεις και οδηγούν τους εργαζόμενους και την κοινωνία στη φτώχεια. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων, των αναγκών των καιρών και των απαιτήσεων των κοινωνιών για μια Ευρώπη ενιαία, ισχυρή και αλληλέγγυα», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ψήφισμα.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ζητούν μεταξύ άλλων την κατάργηση του μνημονίου και την ανάκληση των αντεργατικών διατάξεων του πολυνομοσχεδίου, προειδοποιώντας ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί.
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια