Απαράδεκτη η κατάσταση στις πολεοδομίες

Απαράδεκτη η κατάσταση στις πολεοδομίες

Οργανωτικά και λειτουργικά προβλήματα καταγγέλλουν οι μηχανικοί

Την ανεπάρκεια των πολεοδομικών γραφείων τα οποία δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν και να εξυπηρετήσουν τον όγκο των εκκρεμών υποθέσεων, ειδικά για τις περιπτώσεις αλλαγής χρήσης βάσει του Ν. 3843/10, τονίζει σημερινή ανακοίνωση του Συνδέσμου των Μηχανικών.


Όπως τονίζεται, η λειτουργία των πολεοδομικών γραφείων ήταν και είναι ανεπαρκής, ενώ τα οργανωτικά και λειτουργικά προβλήματα συσσωρεύονται και διογκώνονται εδώ και χρόνια.

Σήμερα, τονίζουν οι μηχανικοί, βιώνουμε καταστάσεις οι οποίες δεν τιμούν ούτε τους μηχανικούς αλλά ούτε και τους Έλληνες πολίτες. Δεν είναι δυνατόν να μένουμε άφωνοι θεατές, ενώ συνάδελφοι και απλοί συμπολίτες μας συνωστίζονται και σχηματίζουν ουρές έξω από τα πολεοδομικά γραφεία, από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, για την κατάθεση ενός φακέλου.

Θεωρούμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να παραταθεί ο χρόνος υποβολής των αιτήσεων για υπαγωγή στον Ν. 3843/10, ώστε να εξυπηρετηθεί το πλήθος των αιτούντων, το οποίο θα μεγαλώνει όσο θα πλησιάζουμε στην καταληκτική ημερομηνία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια