Βγείτε χωρίς να χαλάσετε ούτε ευρώ!

Οδηγός για δωρεάν διασκέδαση στην Αθήνα

Βγείτε χωρίς να χαλάσετε ούτε ευρώ!
Δε θα ξέρετε πού να πρωτοβγείτε και τι να επιλέξετε για την αποψινή σας έξοδο! Πλήθος δωρεάν εκδηλώσεων διοργανώνονται σε όλη την Αθήνα και οι περισσότερες από αυτές έχουν χριστουγεννιάτικη διάθεση!....

Δωρεάν εκδήλωση για παιδιά «Η Νύχτα της Μουσικής», στο ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, στις 18:00 και 19:00.

Η 21η Δεκεμβρίου φέτος θα είναι σίγουρα η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου, καθώς η τρίτη Νύχτα της Μουσικής θα τη σηματοδοτήσει με το εξαιρετικά ενδιαφέρον και ποικίλο πρόγραμμά της σε έξι διαφορετικές πόλεις στην Ελλάδα. Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη συμμετέχει με το εξής εκπαιδευτικό δρώμενο: «Το παιχνίδι της μουσικής συναντά τα έργα του Γιώργου Μαυροΐδη», κατά τη διάρκεια του οποίου τα παιδιά με την καθοδήγηση μουσικοπαιδαγωγών μπορούν να παίξουν και να αυτοσχεδιάσουν με τη μουσική εξερευνώντας ταυτόχρονα το έργο του ζωγράφου στο πλαίσιο της έκθεσης «Η ανθρωποκεντρική ζωγραφική του Γιώργου Μαυροΐδη 1947-2003».

Για παιδιά: από 5 χρονών με ελεύθερη είσοδο.

Οι Freedom Of Speech με τη μαγευτική συνοδεία της «Guest Lady» Αθηνάς Ρούτση φέρνουν τους trip-hop ήχους του «Σ’ άλλη χώρα». Διασκευές από Massive Attack μέχρι PJ Harvey, από Gorillaz μέχρι Archive και Bjork μπλέκονται στην μουσική παράσταση των Freedom μαζί με τις δικές τους δημιουργίες, και ταυτόχρονα τα visuals της μπάντας που προγραμματίζονται επί σκηνής συνθέτουν μια μοναδική ατμόσφαιρα. Πού; Στο Τώρα Κ44. Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι (Μετρό: Κεραμεικός), στις 21.30.

Δωρεάν παγοδρόμιο και εκδηλώσεις από τα Notos. Η μεγαλύτερη γιορτή του χρόνου πλησιάζει και τα πολυκαταστήματα notosgalleries και notoshome μετατρέπουν το κέντρο της Αθήνας σε ένα απέραντο Χριστουγεννιάτικο τοπίο με πολλές εκπλήξεις, happenings, αγαπημένους καλλιτέχνες, πυροτεχνήματα, δώρα και Ένα τεράστιο παγοδρόμιο 300 τετραγωνικών μέτρων. Θα λειτουργεί τις εργάσιμες μέρες και ώρες και θα είναι ελεύθερο για όλους

Δωρεάν δραστηριότητες στην «Παραμυθένια Πολιτεία» στο Περιστέρι, με δωρεάν καρουσέλ. Στον εξωτερικό χώρο της 1ης Παιδικής Χαράς θα έχουν αφετηρία 2 εορταστικά τρενάκια, που θα μεταφέρουν και φέτος τα παιδιά και τους γονείς σε μια μαγική βόλτα στη στολισμένη πόλη. Στην 1η Παιδική Χαρά Περιστερίου. Π. Τσαλδάρη & Φλέμινγκ. Έως και τις 7 Ιανουαρίου 2011, κατά τις ώρες 11:00 έως και τις 21:00.

Ένα εξαιρετικό μουσικό ανθολόγιο με παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κομμάτια και συνθέσεις των δύο δημιουργών, με στοιχεία jazz, ethnic, new age, σε μοναδική ενορχήστρωση από τον Κ. Χριστοδούλου και ιδιαίτερη ερμηνεία από τον Δ. Γούζιο. Στη συναυλία παίζουν οι: Μυρτώ Γούζιου (βιολοντσέλο), Ζωή Βαρδόση (organ), Κωνσταντίνος Γούζιος (βιόλα), Χρήστος Νικολογιάννης (organ). Στην Αίθουσα συναυλιών Φίλιππος Νάκας. Ιπποκράτους 41, Αθήνα.Ώρα: 20.30.

Ο Άι Βασίλης θα δέχεται τα παιδιά στην Κεντρική πλατεία του Ιλίου, θα φωτογραφίζεται μαζί τους και θα προσφέρει γλυκίσματα. Ώρες: 17.30 - 20.30 

Τέλος, Στον Εθνικό Κήπο θα φιλοξενηθούν όλες οι αγαπημένες δραστηριότητες των παιδιών, που με σύμμαχό τους το χριστουγεννιάτικο πνεύμα θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν και να ταξιδέψουν στην Χριστουγεννιάτικη Φαντασία. Ο Εθνικός κήπος θα θυμίζει ένα φανταστικό σκηνικό από μικρά ξύλινα σπιτάκια, όπου τα παιδιά θα συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές διαδραστικές δράσεις.

Ένα ταξίδι από το οποίο δεν θα λείπει το Σπίτι του Άγιου Βασίλη, που θα περιμένει τους μικρούς μας φίλους για να τους διηγηθεί τις περιπέτειές του από τα ταξίδια του.

Στην Πράσινη Φαντασία τα παιδιά θα ενημερώνονται για τα οικολογικά προβλήματα του πλανήτη και μέσα από διαδραστικά παιχνίδια θα εκπαιδεύονται για την αντιμετώπισή τους. Στο Εργαστήρι Φαντασίας, θα μάθουν να κατασκευάζουν χριστουγεννιάτικα καπέλα, ενώ στα Παραμύθια των Χριστουγέννων παιδαγωγός θα αφηγείται χριστουγεννιάτικες ιστορίες από όλο τον κόσμο. Τα παιδιά θα μπορούν να γράφουν τις ευχές τους σε χρωματιστά στολίδια, και να τα κρεμάνε σε αληθινά δεντράκια εξωτερικά του χώρου Φανταστικές Ευχές.

Ο Εθνικός Κήπος θα λειτουργεί από τις 20 Δεκεμβρίου 2010 έως τις 6 Ιανουαρίου 2011 (ώρες 10.00 έως 17.00) με ελεύθερη είσοδο.
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια