Οι τρομοκράτες μετρούν τις απώλειές τους

Οι τρομοκράτες μετρούν τις απώλειές τους

Στους 57 οι νεκροί του Ισλαμικού Κινήματος του Ουζμπεκιστάν

Το Ισλαμικό Κίνημα του Ουζμπεκιστάν (ΜΙΟ) παραδέχθηκε την απώλεια 52 μαχητών του κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους στο Αφγανιστάν, στο Πακιστάν και στο Τατζικιστάν, σύμφωνα με τον αμερικανικό ιστότοπο SITE, ο οποίος ειδικεύεται στην παρακολούθηση των δραστηριοτήτων της ισλαμιστικής τρομοκρατίας.

Το Κίνημα, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, ανήρτησε στο διαδίκτυο έναν κατάλογο με 52 από τους «μάρτυρες», που βρήκαν τον θάνατο κατά τη διάρκεια του έτους 1431 του ισλαμικού ημερολογίου, οι μισοί εκ των οποίων κατά τη διάρκεια αεροπορικών πληγμάτων, τονίζει το SITE σε χθεσινό του ανακοινωθέν.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το κείμενο στα αραβικά αναρτήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου.

Στον κατάλογο τονίζεται επακριβώς το όνομα και η χώρα προέλευσης του κάθε νεκρού μαχητή (Αφγανιστάν, Κιργιστάν, Μαρόκο, Πακιστάν, Ρωσία, Τυνησία, Τουρκία, Ουζμπεκιστάν).

Παράλληλα, για τους περισσότερους από τους μισούς, δημοσιεύεται στον ίδιο κατάλογο μία φωτογραφία τους: στην πλειονότητα είναι νέοι άνδρες, χαμογελαστοί, να φέρουν όπλα. Ωστόσο, δεν αναφέρονται λεπτομέρειες για την τοποθεσία και τη χρονική στιγμή του θανάτου τους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια