«Θα βυθίσουμε τη χώρα στο σκοτάδι»

«Θα βυθίσουμε τη χώρα στο σκοτάδι»

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ

Σαρώνει και τις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο ΔΕΚΟ η θύελλα του προχθεσινού νομοσχεδίου, καθώς η κυβέρνηση σκοπεύει να εφαρμόσει και εκεί τις διατάξεις για μείωση έως και κατά 25% των αμοιβών των υπαλλήλων τους.



Σύμφωνα με πληροφορίες , ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σκοπεύει να απευθύνει επιστολές στις διοικήσεις των εισηγμένων ΔΕΚΟ στις οποίες το Δημόσιο ασκεί έλεγχο, ζητώντας τη σύγκλιση γενικών συνελεύσεων, όπου θα αποφασισθούν ανάλογα μέτρα με αυτά του νομοσχεδίου.

Έτσι, αν ληφθεί σχετική απόφαση από τη γενική συνέλευση, δεν θα γλιτώσουν από τη μείωση μισθών ούτε οι υπάλληλοι της ΔΕΗ που ανέρχονται σε 33.000, έναντι περίπου 40.000- 45.000 που υπολογίζεται ότι είναι οι υπάλληλοι των μη εισηγμένων ΔΕΚΟ και Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου.

Στη ΔΕΗ οι συνδικαλιστές προειδοποιούν ότι δεν θα περάσει αναίμακτα μια τέτοια απόφαση. «Και νέα μείωση μισθών στους εργαζόμενους της ΔΕΗ, οποτεδήποτε και αν επιχειρηθεί, θα γίνει αφού πρώτα πέσουν κορμιά, δηλώνει στα «ΝΕΑ» ο κ. Νίκος Φωτόπουλος, πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, του πιο ισχυρού συνδικάτου στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, που ελέγχεται από το ΠΑΣΟΚ.

Άλλες φωνές πιο ακραίες προειδοποιούν με απεργίες διαρκείας, καταλήψεις μονάδων και έξοδο σταθμών από το σύστημα. «Θα βυθιστεί η χώρα στο σκοτάδι», διαμηνύουν οι συνδικαλιστές τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε ετοιμότητα και ότι οι ημέρες μέχρι και την Τρίτη είναι κρίσιμες. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια