Κακοδιαχείριση στο Δήμο Αθηναίων βρήκαν οι ελεγκτές

Κακοδιαχείριση στο Δήμο Αθηναίων βρήκαν οι ελεγκτές

204 υπάλληλοι στην καθαριότητα εργάζονταν σε άλλες υπηρεσίες

Κακοδιαχείριση στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων εντόπισαν οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Ραγκούσης, ο δήμος της Αθήνας κάλυπτε τις πάγιες ανάγκες του με συμβασιούχους. Τοποθετούνταν μάλιστα με μη νόμιμες διαδικασίες, ενώ ένας μεγάλος αριθμός υπαλλήλων (204) βρέθηκαν σε άλλες υπηρεσίες. Για το λόγο αυτό ζητήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας να ασκήσει πειθαρχικές κυρώσεις στον αρμόδιο αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Δημόπουλο.

Αναφερόμενος στον Καλλικράτη δήλωσε ότι είναι όλα τα έτοιμα και τόνισε πως: 

- Ήδη έχουν εγκριθεί από το ΣτΕ τα 21 Προεδρικά Διατάγματα με τους οργανισμούς δήμων και περιφερειών και τις επόμενες ημέρες θα σταλούν προς υπογραφή στην Προεδρία της Δημοκρατίας 

- Έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των εθελοντικών και υποχρεωτικών μετατάξεων που ανέρχονται σε 4500 και θα ανακοινωθούν στα ΦΕΚ τις επόμενες ημέρες 

- Έτοιμες είναι οι Υπουργικές Αποφάσεις και οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που αφορούν τον «Καλλικράτη» 

- Έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες στέγασης των νέων δήμων και των περιφερειών, η ανάρτηση των πινακίδων κλπ, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα δοθεί και ΑΦΜ σε όλους του νέους ΟΤΑ, προκειμένου να μπορούν να λειτουργήσουν. 

Παράλληλα ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι ήδη έχουν πραγματοποιηθεί επιμορφωτικές ημερίδες σε όλη την Ελλάδα στις οποίες έχουν συμμετάσχει 450 περιφερειακοί και 4500 δημοτικοί σύμβουλοι.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια