Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας και στην Κρήτη

Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας και στην Κρήτη

Τέσσερα άτομα εγκλωβίστηκαν στα Ανώγεια

Η κακοκαιρία έχει πλήξει το νησί όπου σε όλους τους νομούς διαπιστώνονται προβλήματα στις μετακινήσεις αλλά και ακυρώσεις δρομολογίων. Τέσσερα άτομα εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους στην ορεινή περιοχή των Ανωγείων Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο, στην ευρύτερη περιοχή του Χιονοδρομικού Κέντρου. Αυτή την ώρα, κλιμάκιο από την ΕΜΑΚ Ηρακλείου με ερπυστριοφόρο, σπεύδει στην περιοχή για τον απεγκλωβισμό τους.

Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στο νομό Ρεθύμνου και η συνεχής χιονόπτωση, μέχρι και αυτή την ώρα, δημιουργεί πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων, σε οδικά δίκτυα και αγροτικές περιοχές, ενώ τα χιόνια έχουν ήδη καλύψει τις κορυφές του Ψηλορείτη και τα ορεινά σε Ανώγεια, Μυλοπόταμο, Αμάρι, Γερακάρι και δήμο Λάμπης. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ για την περιοχή, η πτώση τις θερμοκρασίας θα συνεχισθεί με θυελλώδεις ανέμους, χιονόνερο και χιόνια και ως εκ τούτου τα μηχανήματα της Νομαρχίας είναι σε ετοιμότητα για τυχόν προβλήματα, ενώ όπου χρειάζεται οι δρόμοι διατηρούνται ανοιχτοί. 

Επίσης, το λιμάνι στο Ρέθυμνο, στην περιοχή του Λιμεναρχείου και του λιμενικού Παρκινγκ, πλημμύρησε με αποτέλεσμα οι αρχές να αποκλείσουν την κυκλοφορία και την πρόσβαση στη γύρω περιοχή .

Και στο νομό Χανίων, υπάρχουν προβλήματα κυρίως στο ορεινό οδικό δίκτυο ενώ και στην πόλη έπεσε χιονόνερο αλλά αναφέρθηκαν και πτώσεις κλαδιών από δέντρα. Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας, με ανακοίνωση του, καλεί τους κτηνοτρόφους να κατεβάσουν στα χαμηλά τα κοπάδια τους και τους ιδιοκτήτες μικρών σκαφών να φροντίσουν για την ασφάλεια τους στα λιμάνια.

Λόγω των χιονοπτώσεων, έχει αποκλεισθεί το οδικό δίκτυο Ταυρωνίτης - Παλαιόχωρα, στη θέση Άναβος - Φλώρια, ο δρόμος προς το οροπέδιο του Ομαλού στο 30ο χιλιόμετρο, ο δρόμος στη θέση Πέτρα Σελί προς Ανατολικό Σέλινο, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στο δρόμο προς Σφακια στο ύψος της Ίμπρου. Σε όλα τα σημεία βρίσκονται μηχανήματα, προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.

Τέλος, σφοδρή κακοκαιρία πλήττει και τους Νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου, με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις, τις χαμηλές θερμοκρασίες, τους ισχυρούς ανέμους και τις σποραδικές καταιγίδες.

Λόγω των χιονοπτώσεων, κλειστός είναι ο δρόμος προς το Οροπέδιο Λασιθίου, ενώ με δυσκολία εκτελείται η κυκλοφορία προς την Αγία Βαρβάρα και τη Βιάννο.

Ακόμα έχουμε ακυρώσεις και στα δρομολόγια των πλοίων που περαμένουν δεμένα στα λιμάνια, ενώ καθυστερήσεις σημειώνονται και στις πτήσεις των αεροσκαφών.

Λόγω των ισχυρών ανέμων κόπηκαν αρκετά δένδρα στο Ηράκλειο και έπεσε και χαλάζι μέσα στην πόλη.
newsbeast

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια