«Όχι» στις αλλαγές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ λέει το ΕΜΠ

«Όχι» στις αλλαγές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ λέει το ΕΜΠ

«Οι διατάξεις καταργούν το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης»

Τεντώνει το σχοινί το ΕΜΠ με το υπουργείο Παιδείας με αφορμή τις προτάσεις για αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η σύγκλητος του ιδρύματος απέρριψε, σε συνεδρίασή της, το κείμενο των αλλαγών του υπουργείου, λέγοντας ότι δεν αποτελεί βάση οποιασδήποτε συζήτησης, διότι καταστρατηγεί το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της ανώτατης εκπαίδευσης. 

Επίσης, τόνισε, ότι περιλαμβάνει αντισυνταγματικές διατάξεις τόσον όσον αφορά στη διοίκηση όσο και στη χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων, διαλύει τις σπουδές και υποβαθμίζει τα πτυχία.

Οι πρυτανικές αρχές του Ε.Μ.Π. Θα καλέσουν τη σύνοδο πρυτάνεων που συνεδριάζει την ερχόμενη Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου στο Λαύριο, να υιοθετήσει τη δική της πρόταση και να απορρίψει τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, σύμφωνα με πληροφορίες, φοιτητές και καθηγητές εξέφρασαν την άποψη ότι πρέπει να προχωρήσουν σε απεργίες και καταλήψεις όλων των τμημάτων, εάν το υπουργείο εμμείνει στις θέσεις του και δεν αποσύρει τις προτάσεις. Ήδη το Διδακτικό Προσωπικό του Ιδρύματος αποφάσισε 48ωρη απεργία την επόμενη Πέμπτη και Παρασκευή. Να σημειωθεί ότι τουλάχιστον 6 τμήματα του Ιδρύματος τελούν υπό κατάληψη που θα διαρκέσει και μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε θα γίνουν νέες γενικές συνελεύσεις.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια