Δεν ξεπερνούν ούτε το 50% ΝΔ - ΠΑΣΟΚ μαζί

Δεν ξεπερνούν ούτε το 50% ΝΔ - ΠΑΣΟΚ μαζί

ΔΕΙΤΕ: Τις κάρτες από τη δημοσκόπηση της MRB

Επτακομματική βουλή και ποσοστό, αθροιστικά, για τα δύο μεγάλα κόμματα κάτω του 50%, «βλέπει» η εξαμηνιαία δημοσκόπηση της εταιρίας MRB, η πρώτη μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. 

Ειδικότερα, στην ερώτηση για την πρόθεση ψήφου, οι ερωτηθέντες έφεραν πρώτο ΠΑΣΟΚ με 26,7%, τη ΝΔ να έπεται με 22,7%, το ΚΚΕ με 8,4% (το μεγαλύτερο δημοσκοπικό αποτέλεσμα του κόμματος), τον ΛΑΟΣ με 4,3%, τον ΣΥΝ με 3,3%, τους Οικολόγους Πρασίνους με 3,3%, τη Δημοκρατική Συμμαχία με 2,8% και τη Δημοκρατική Αριστερά με 2,1%. 

Συγκριτικά με την προηγούμενη δημοσκόπηση, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει μείωση της δύναμή του κατά περίπου μιάμιση ποσοστιαία μονάδα και η ΝΔ αύξηση κατά περίπου δυόμιση.

Για την εξέλιξη της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα τους επόμενους 12 μήνες, στην πλειοψηφία τους (78%) οι ερωτηθέντες ψηφοφόροι εκτιμούν ότι θα χειροτερέψει. Σε ποσοστό μόλις 3,2% εκτιμούν ότι θα βελτιωθεί και 17% ότι θα μείνει στάσιμη. Σχετικά με το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας, ποσοστό 46,6% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι είναι πιθανό, σε αντίθεση με ποσοστό 41,5%, που δεν το βλέπουν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια