Προκλητική η ενίσχυση 4.000 ευρώ στους εργαζόμενους του ΟΛΠ;

Προκλητική η ενίσχυση 4.000 ευρώ στους εργαζόμενους του ΟΛΠ;

Καταγγελία του Γ. Παπαθανασίου στη Βουλή

«Την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι καλούνται να σηκώσουν στις πλάτες τους το βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής, ορισμένες γνωστές ομάδες προνομιούχων εξακολουθούν να απολαμβάνουν παροχές εξωπραγματικές για τα σημερινά δεδομένα της οικονομίας μας», καταγγέλλει ο Γιάννης Παπαθανασίου.

Ο πρώην υπουργός της ΝΔ επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει δέσμευση της διοίκησης του ΟΛΠ να καταβληθεί στους εργαζόμενους πρόσθετη οικονομική ενίσχυση 4.000 ευρώ στις 31/12 και άλλα τόσα ένα χρόνο αργότερα.

«Η δέσμευση αυτή», τονίζει ο βουλευτής, «είναι προφανές ότι δεν συνάδει με την πολιτική της περικοπής μισθών και επιδομάτων που επέβαλε η κυβέρνηση στους μισθωτούς του δημοσίου αλλά και με το γενικότερο κλίμα λιτότητας που προσπαθεί να καλλιεργήσει ζητώντας την κατανόηση και την ανοχή της ελληνικής κοινωνίας, ούτε επίσης με τις διακηρύξεις περί οικονομιών στις ΔΕΚΟ».

Ο κ. Παπαθανασίου καλεί τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομίας και Θαλασσίων Υποθέσεων να ενημερώσουν τη Βουλή αν πράγματι ισχύει η συγκεκριμένη δέσμευση της διοίκησης του ΟΛΠ προς τους εργαζομένους.
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια