Κρίσιμες 2.160 ώρες μέχρι την αξιολόγηση της τρόικας

Κρίσιμες 2.160 ώρες μέχρι την αξιολόγηση της τρόικας

Αγώνας δρόμου εντός κι εκτός των ελληνικών συνόρων

Σήμερα αρχίζουν τα... σπουδαία για την κυβέρνηση, με την έναρξη της συζήτησης του προϋπολογισμού στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου, που θα ξεκινήσει η πενθήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, η κυβέρνηση έχει μπροστά της αγώνα δρόμου στο εσωτερικό και στο εξωτερικό μέτωπο. 

Στο εσωτερικό, συνεχίζονται και σήμερα οι συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τα ζητήματα της οικονομίας και του προϋπολογισμού, μετά από πρωτοβουλία του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να εκτονωθούν πριν τη Βουλή τυχόν αντιδράσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος. 

Εκτός απροόπτου, αύριο θα συνεδριάσει και το υπουργικό συμβούλιο, στην πρώτη από τις συνολικά τέσσερις συνεδριάσεις που θα γίνουν ως τα Χριστούγεννα και θα καθορίσουν τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για τις κρίσιμες 90 ημέρες ως την αξιολόγηση της τρόικας το Φεβρουάριο.

Εντός του Σαββατοκύριακου ή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, σχεδόν παράλληλα με την επίσκεψη του επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός θα απευθύνει προσκλήσεις για συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς για να διαπιστωθεί κατά πόσον υπάρχει έδαφος για την περίφημη, πλέον, συναίνεση, ενώ θα έχει το νου του και στις διεθνείς εξελίξεις, καθώς οι συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin στις αρχές της μεθεπόμενης εβδομάδας και η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στα τέλη της (παραμονές της συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή) θα καθορίσουν εν πολλοίς τις τύχες της Ελλάδας σχετικά με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ και τις θέσεις της Γερμανίας για την «ελεγχόμενη πτώχευση».
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια