«Φορέθηκαν» 194.000 γάντια μιας χρήσης σε ένα μήνα!

«Φορέθηκαν» 194.000 γάντια μιας χρήσης σε ένα μήνα!

Στο «κόκκινο» βρίσκεται το νοσοκομείο του Πύργου

Δύο αντίθετες απόψεις «συγκρούονται» μέσα από δυο διαφορετικά γεγονότα που έλαβαν χώρα σήμερα και αφορούν το νοσοκομείο «Ανδρέας Παπανδρέου» του Πύργου, το οποίο φαίνεται να βρίσκεται στο «κόκκινο» από πλευράς λειτουργίας και παροχής των υπηρεσιών για τις οποίες δημιουργήθηκε.

Αρχικά, οι γιατροί του νοσοκομείου, μετά από γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν σήμερα, αποφάσισαν να μετάσχουν στην απεργία της 15ης Δεκεμβρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση στο μεγαλύτερο νοσοκομείο του νομού.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των γιατρών Δημήτρης Κιντής, το νοσοκομείο δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον σημαντικό του ρόλο, όταν οι εφημερίες των αναισθησιολόγων δεν ξεπερνούν τις 13 κάθε μήνα.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να διακομίζονται ασθενείς στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, το οποίο σύμφωνα με τον κ. Κιντή, δεν διαθέτει την απαιτούμενη υποδομή. Επιπλέον, οι γιατροί εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για ελλείψεις υλικών όπως καθετήρες, χαρτικά, για προβλήματα στη σίτιση και για έλλειψη πετρελαίου θέρμανσης.

Τις καταγγελίες αυτές αντέκρουσε η διοικητής του νοσοκομείου Ελένη Σιουρούνη, με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Η κ. Σιουρούνη τόνισε ότι υπάρχουν περικοπές αλλά στη σπατάλη που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια, όχι όμως και ελλείψεις υλικών ή φαρμάκων.

Ανέφερε ακόμη ότι η διοίκηση ανέλαβε πρωτοβουλίες παρακολούθησης και ελέγχου της χρήσης των υλικών, καθώς παρατηρήθηκαν παράδοξα φαινόμενα, όπως για παράδειγμα η υπερβολική χρήση γαντιών μιας χρήσης, που δεν δικαιολογείται για την κίνηση του νοσοκομείου. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι για διάστημα ενός μήνα χρησιμοποιήθηκαν… 194.000 γάντια μιας χρήσης!

Επίσης, στο θέμα που έθεσαν οι γιατροί για έλλειψη πετρελαίου θέρμανσης η διοικητής του νοσοκομείου τόνισε ότι αποφασίστηκε από το Δ.Σ. η προμήθεια πετρελαίου, παρατήρησε ωστόσο ότι δεν νοείται 24ωρη χρήση της κεντρικής θέρμανσης με τόσο θερμές καιρικές συνθήκες που καταγράφηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες.


Πηγή: thebest.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια