Ξεκίνησε η δίκη των 11 ανηλίκων στη Λάρισα

Ξεκίνησε η δίκη των 11 ανηλίκων στη Λάρισα

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έξω από τα δικαστήρια

Σε φορτισμένο κλίμα, με πλήθος κόσμου να έχει συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια και την ισχυρή παρουσία της αστυνομίας, ξεκίνησε το πρωί στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Λάρισας, η δίκη των έντεκα ανηλίκων οι οποίοι
κατηγορούνται για τα επεισόδια που έγιναν τον Δεκέμβρη του 2008 στη Λάρισα, αμέσως μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι έντεκα ανήλικοι βαρύνονται με σειρά κατηγοριών που εμπίπτουν στον αντιτρομοκρατικό νόμο, γεγονός που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Πρόκειται για εννέα αγόρια και δύο κορίτσια, που ήταν τότε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, και σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρονται ως «μέλη εγκληματικής οργάνωσης με δομημένη και διαρκή λειτουργία, που επεδίωκε τη διάπραξη διάφορων αδικημάτων κακουργηματικού χαρακτήρα...».

Οι κατηγορίες που τους προσάπτονται είναι: αντίσταση από κοινού, εγκληματική οργάνωση από κοινού, στάση, εμπρησμός, παράνομη οπλοφορία, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών βομβών.

Μέχρι τη διακοπή της δίκης, το μεσημέρι, είχαν καταθέσει μόλις έξι από τους 69 συνολικά μάρτυρες, οι 12 από τους οποίους είναι αστυνομικοί, μάρτυρες κατηγορίας.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας και παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες νεαροί, στην πλειονότητά τους μαθητές, οι όποιοι σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους «11», έχουν αναρτήσει πανό με συνθήματα κατά του αντιτρομοκρατικού νόμου και υπέρ της αθώωσης των κατηγορουμένων.

Με χθεσινή ανακοίνωσή του, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας είχε προαναγγείλει για σήμερα, τρίωρη στάση εργασίας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι μαθητές να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις συμπαράστασης στη δίκη των ανηλίκων μαθητών, ενώ συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης είχαν εξαγγείλει και ο ΣΥΝ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΚΕ (μ-λ) και η Πρωτοβουλία αλληλεγγύης.
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια