«Ο λαϊκισμός είναι στο DNA του ΠΑΣΟΚ» «Η Ν.Δ. ο μεγάλος κερδισμένος των εκλογών»

«Η Ν.Δ. ο μεγάλος κερδισμένος των εκλογών»

Αλλά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε στην κοινοβουλευτική ομάδα: «Μέχρι εδώ κύριοι του ΠΑΣΟΚ. Σας έχει πληρώσει πολύ ακριβά ο λαός. Τα εκλογικά αποτελέσματα ήταν η πιο δυναμική επάνοδος στο πολιτικό σκηνικό. Μας είχαν για ξοφλημένους και μας βλέπουν όρθιους». Συμπλήρωσε πως «κάποιοι προσπάθησαν να μας αμφισβητήσουν» αλλά «32 από 54 νομούς είναι η καλύτερη επίδοση σε αυτοδιοικητικές εκλογές».

για τη Δημοκρατική Συμμαχία

Ο πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη λέγοντας ότι «συμφέρει το ΠΑΣΟΚ». Τόνισε ότι η κυβέρνηση «θα βρει λίγους αλλά ιδιαίτερα πρόθυμους» να είναι δεκανίκια και δώσουν συναίνεση στα αδιέξοδα της κυβέρνησης. Δήλωσε πως «όσοι κάνουν νέα κόμματα για να εκφράσουν την κοινωνία και προσφέρουν βοήθεια στη κυβέρνηση δεν έχουν καταλάβει τι γίνεται εκεί έξω. Εμείς συνένοχοι δεν θα γίνουμε. Το ΠΑΣΟΚ θα βρει λίγους συνένοχους αλλά πιστέψτε με, ιδιαίτερα πρόθυμους. Είναι η συμμαχία των προθύμων. Δεν θα πέσουμε στη στημένη παγίδα της εσωστρέφειας».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκλεισε την ομιλία του με κάλεσμα στους βουλευτές για συσπείρωση: «Στον αγώνα αυτό, στο ταξίδι συνέπειας σας θέλω και σας βλέπω όλους δίπλα μου. Δεν περισσεύει κανένας. Οι λιπόψυχοι στα δύσκολα δε χωράνε ούτε οι λαθρεπιβάτες. Το επιτάσσει το καθήκον απέναντι στη παράταξη».

Ολομέτωπη επίθεση από τον Αντώνη Σαμαρά

Από την αρχή της ομιλίας του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, υπερασπίζεται αναλυτικά και με επιχειρήματα γιατί η ΝΔ είπε όχι στο μνημόνιο. Προφανώς χαράσσει διαχωριστική γραμμή από τη Ντόρα που το ψήφισε. 

Επανέλαβε στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας ότι η ΝΔ υποστήριξε πιο φιλόδοξο πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών. Είπε  πως το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ δεν χτυπά την σπατάλη, δεν χτυπά την φοροδιαφυγή και δεν καταφέρνει να ελέγξει το χρέος.

Ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του είπε χαρακτηριστικά «ο λαϊκισμός είναι στο DNA του ΠΑΣΟΚ, εμείς δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ και δεν δεχόμαστε μαθήματα υπευθυνότητας από κανέναν». Εκεί ακολούθησε χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους. Επανέλαβε ότι ως αντιπολίτευση το ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να ματαιώσει τις αλλαγές που τώρα αποδέχεται. «Η ΝΔ δεν έχει ανάγκη το ψέμα, η αλήθεια το δικό μας πλεονέκτημα» είπε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια