Μπαράζ χτυπημάτων σε όλη την Αθήνα


Δεύτερη ημέρα τρόμου η σημερινή με τα δέματα-βόμβες να σκορπούν τον φόβο σε όλη την Αθήνα.
Μέχρι στιγμής έχει σημειωθεί μία έκρηξη στην πρεσβεία της Ελβετίας στο Κολωνάκι και δύο ελεγχόμενες εκρήξεις στην πρεσβεία της Βουλγαρίας στο Ψυχικό και στη Βουλή. Στη Βουλή η ελεγχόμενη έκρηξη έγινε επειδή υπάλληλος ταχυμεταφορών φοβήθηκε ότι ο φάκελος που κουβαλούσε με παραλήπτη την πρεσβεία της Χιλής ήταν ύποπτος. Ετσι σταμάτησε σε...
φυλάκιο της Βουλής και ανέφερε το γεγονός με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί η αστυνομία και να προχωρήσει στην κίνηση αυτή.
Νωρίτερα, έκρηξη σημειώθηκε στην πρεσβεία της Ελβετίας, στη συμβολή των οδών Γενναδίου και Ιασίου, χωρίς τραυματισμούς. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έκρηξη σημειώθηκε στον ακάλυπτο χώρο του κτιρίου, από φάκελο, που πιθανόν πέταξαν κάποιοι απ' έξω. Στο σημείο έχουν σπεύσει αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και πυροτεχνουργοί που ερευνούν το χώρο.

Την ίδια ώρα, στο Π. Φάληρο, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ δέχτηκαν επίθεση με πυροβολισμούς. Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, ο οποίος μεταφέρεται σε νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, υπήρξε ενοπλη συμπλοκή με ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ αστυνομικών της και αγνώστων που επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο, στη διασταύρωση των οδών Αφροδίτης και Εσπέρου. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι αστυνομικοί της ομάδας "Δίας" επιχείρησαν να κάνουν έλεγχο στο ΙΧ, αλλά ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα για να ξεφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία έγινε ανταλλαγή πυροβολισμών, αλλά οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν. Βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Νωρίτερα ελεγχόμενη έκρηξη είχαμε και στο Ψυχικό καθώς ύποπτο δέμα, το πέμπτο κατά σειρά βρέθηκε έξω από την πρεσβεία της Βουλγαρίας στην οδό Στρατηγού Καλλαρη. Οι υπάλληλοι της πρεσβείας ειδοποίησαν την αστυνομία για το ύποπτο δέμα στην είσοδο της πρεσβείας, μόλις ήρθαν σε επαφή με τον υποτιθέμενο αποστολέα και εκείνος αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή. Επί τόπου έχουν σπεύσει πυροτεχνουργοί οι οποίοι λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια