ΚΚΕ για τη συμφωνία Κυβέρνησης - Τρόικας

Κυβέρνηση και τρόικα κλιμακώνουν τον πόλεμο κατά της ζωής και των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων, στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, των αυτοαπασχολουμένων, των μικρών εμπόρων και των βιοτεχνών, των αγροτών. Άμεσος στόχος τους είναι η νέα δραστική μείωση των μισθών, οι απολύσεις και η εργασιακή ανασφάλεια, οι επικίνδυνες περικοπές σε Υγεία - Πρόνοια και άλλες κοινωνικές δαπάνες, η παράδοση δημόσιων υποδομών και περιουσίας στους μεγάλους επιχειρηματίες.
Καμία ανοχή στα ψέματα και στα εκβιαστικά διλήμματα της κυβέρνησης, της πλουτοκρατίας και των συμμάχων της. Η κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και της γενικής συλλογικής σύμβασης είναι γενικευμένη. Μαζί με τους μισθούς πείνας, φέρνουν νέες απολύσεις χωρίς καμία προστασία των ανέργων και γενίκευση της εργασιακής ανασφάλειας.
Είναι απάτη ο ισχυρισμός ότι η κατάργηση και η ιδιωτικοποίηση δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών δεν θα φέρει απολύσεις. Εκτός από τους χιλιάδες συμβασιούχους που θα απολυθούν, οι μετατάξεις στη μεγάλη τους πλειοψηφία θα είναι προθάλαμος των απολύσεων.
Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν μπορεί πια μόνο να δυσφορούν και να αγανακτούν. Το μνημόνιο διαρκείας, ο δρόμος των θυσιών και των βασάνων στον οποίο τους οδηγεί η κυβέρνηση και η ΕΕ για να στηριχθούν τα κέρδη και η ανταγωνιστικότητα των μεγάλων επιχειρηματιών δεν έχει ούτε τέλος, ούτε αποτέλεσμα για τα λαϊκά στρώματα. Ο φόβος, η μοιρολατρία και η συναίνεση ανοίγουν το δρόμο στα χειρότερα. Είναι κατεπείγον ζήτημα η διαμόρφωση κοινού εργατικού - λαϊκού μετώπου πάλης και αντεπίθεσης για την προστασία του λαού, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για δρόμο ανάπτυξης υπέρ του λαού και όχι των μονοπωλίων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια