Παίρνει «φωτιά» το καλάθι της νοικοκυράς

Αντιδρά ο επιχειρηματικός κόσμος στην αύξηση του ΦΠΑ


Γύρω στο ένα δισ. ευρώ θα είναι η επιβάρυνση για τον καταναλωτή από τα νέα μέτρα που προβλέπει ο προϋπολογισμός, όπως εκτιμά ο επιχειρηματικός κόσμος και σημειώνει ότι δεν υπάρχει πια η δυνατότητα από τις επιχειρήσεις να απορροφήσουν τη μαζική μετάταξη προϊόντων από το χαμηλό συντελεστή του 11% στο 13%.  Τα φορολογικά μέτρα, ύψους 7,830 δισ. ευρώ, που προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός, συμπεριλαμβανομένης και της πρόσθετης προσαρμογής των 2,3 δισ. ευρώ λόγω της αναθεώρησης από την Eurostat, φέρνουν ελαφρύνσεις στις επιχειρήσεις και φωτιά στα νοικοκυριά.

Η έμμεση φορολογία και οι δημόσιες επιχειρήσεις σηκώνουν το βάρος του νέου προϋπολογισμού, καθώς η αύξηση του ΦΠΑ και η εξίσωση του ΕΦΚ καυσίμων πυροδοτούν κύμα ανατιμήσεων στην αγορά και το εμπόριο δηλώνει ότι ''είναι κάθετα αντίθετο σε οποιαδήποτε αύξηση του ΦΠΑ, όταν μάλιστα έχουν προηγηθεί δύο συνεχόμενες αυξήσεις στο 2010, οι οποίες είναι άδικες για τους Έλληνες καταναλωτές, που ήδη έχουν μειωμένη εισοδηματική δυνατότητα και καλούνται να πληρώσουν επιπλέον για ΦΠΑ'' όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΣΕΕ.

Δύσκολα θα επιτευχθούν οι στόχοι του νέου προϋπολογισμού, εκτίμησε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας πως προϋποθέτουν γενναίες αποφάσεις και συγκρούσεις με συντεχνίες.

«Δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει η αναπτυξιακή δυναμική που τόσο πολύ χρειαζόμαστε. Αν υπάρξει παρέκκλιση από τον προϋπολογισμό δεν θα υπάρχει ανοχή πλέον», είπε ο κ. Μίχαλος και πρόσθεσε πως η Ελλάδα έχει τέσσερις φορές υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές σε σχέση με τις γειτονικές ευρωπαϊκές χώρες και συνεπώς είναι πολύ δύσκολη η προσέλκυση επενδύσεων.

Κατά της νέας αύξησης του ΦΠΑ και υπέρ του ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ τάσσεται και η ΕΣΕΕ, ο πρόεδρος της κ. Β Κορκίδης σε δηλώσεις του σχολίασε ότι το συγκεκριμένο μέτρο είναι λάθος με τον τρόπο με τον οποίο γίνεται και για τα είδη για τα οποία γίνεται.

Ο κ. Κορκίδης υπολογίζει ότι η επιβάρυνση για τον καταναλωτή θα είναι της τάξεως του 1 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο, όπως είπε, θα λείψει από την υπόλοιπη κατανάλωση. Τόνισε δε ότι τη στιγμή όπου γίνεται μια προσπάθεια για να καταπολεμήσουμε την ακρίβεια και τον πληθωρισμό, αλλά και να αναθερμάνουμε την οικονομία, τέτοια μέτρα είναι σαν "χτύπημα κάτω από τη μέση», όπως είπε χαρακτηριστικά. 
PROTO THEMA
Share on Google Plus

About THE FUN BANK

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...