Ο κ. Ι. Δημαράς τα αφήνει όλα ανοιχτά, εκτός από το... κινητό του

Ο κ. Ι. Δημαράς τα αφήνει όλα ανοιχτά, εκτός από το... κινητό του

Στα «χτυπήματα κάτω από τη μέση» χρεώνουν την αποτυχία πρόκρισης στον β' γύρο οι συνεργάτες του

«Oλα τα αφήνω ανοιχτά» για τον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών, λέει ο κ. Ι. Δημαράς, ο οποίος με τη φράση «όλα ανοιχτά» δεν αποκρούει και την ιδέα ίδρυσης νέου κόμματος: «Ο,τι πει ο κόσμος, θα αφουγκραστούμε τον κόσμο και αν ο κόσμος πει να προχωρήσουμε σε νέο κόμμα,
τότε θα προχωρήσουμε. Αν πει “όχι, σταματήστε”, θα σταματήσουμε» είπε, όπως βεβαιώνουν οι συνεργάτες του. Ο κ. Δημαράς από χθες το πρωί, μόλις ανακοινώθηκαν και επισήμως τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών, έκλεισε τα τηλέφωνά του και δεν συνομιλεί με κανέναν: «Ούτε καν μαζί μας» βεβαιώνουν οι στενοί συνεργάτες του.
Εκλεισε τα τηλέφωνα ίσως για να μείνει απερίσπαστος από πιέσεις για το τι θα ψηφίσει στον δεύτερο γύρο στην Περιφέρεια Αττικής. Παρά ταύτα δεν σταματά να επαναλαμβάνει ότι «είμαστε εγώ και οι συνεργάτες μου σπλάχνο του ΠαΣοΚ και αυτό δεν το κρύβουμε, αλλά δεν μπορούμε να συμφωνούμε με όλους και με όλα, κυρίως με μερικές κυβερνητικές και όχι κομματικές αποφάσεις» .
Οι συνεργάτες του ωστόσο καταγγέλλουν «χτυπήματα κάτω από τη μέση» σε όλη τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα: «Τον είπαν “μπεκρή”, τον είπαν “ δούρειο ίππο του Σαμαρά, του ΠαΣοΚ”, ακόμη και “δούρειο ίππο της Ντόρας”. Στην πραγματικότητα είμαστε δούρειοι ίπποι του εαυτού μας και αυτό αποδείχθηκε στις εκλογές» λένε. Οσο για την απόφασή του να παραιτηθεί από βουλευτής την 1η Ιανουαρίου, εξηγεί ότι αποτελεί δέσμευσή του προς το εκλογικό σώμα, αφού στην αρχή της προεκλογικής περιόδου, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια Αττικής, είπε ότι αν εκλεγεί θα είναι ασυμβίβαστο να είναι και βουλευτής και αν δεν εκλεγεί πάλι θα παραιτηθεί. Οπως και έπραξε. Πώς εξηγεί όμως τη μη εκλογή του; Στο γεγονός, όπως πιστεύει, ότι «έπιασε» το δίλημμα που έθεσε ο Πρωθυπουργός και στο γεγονός της μεγάλης αποχής που σημειώθηκε.
Δεν θεωρεί ότι επηρέασε το αποτέλεσμα η αποκάλυψη ότι συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά και, όπως εξηγούσαν οι συνεργάτες του κ. Δημαρά, «απλώς ο κ. Δημαράς ανταποκρίθηκε σε μια πρόσκληση του κ. Σαμαρά για συζήτηση. Την περίοδο αυτή βρισκόταν στην Ανδρο. Τον κάλεσε για να συζητήσουν τις πολιτικές εξελίξεις. Ούτε του έγινε καμιά πρόταση, ούτε υπήρξε δέσμευση από κανέναν».
Εξελίξεις στον ΛΑΟΣ προμηνύει η καθίζηση
Π ολιτικό σεισμό προκάλεσαν στον ΛΑΟΣ τα εκλογικά αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, που ανέδειξαν τη μειωμένη απήχηση στην κοινή γνώμη του κόμματος του κ. Γ. Καρατζαφέρη. Παρά το γεγονός ότι ο κ. Καρατζαφέρης και οι κκ. Αδ. Γεωργιάδης και Κ. Αϊβαλιώτης εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι από την παρουσία του ΛΑΟΣ, είναι σαφές ότι υπάρχουν καταγεγραμμένες απώλειες προς τη ΝΔ. Ενδεικτικό της «χαμηλής πτήσης» του ΛΑΟΣ είναι η στάση του γραμματέα της ΚΟ κ. Μ. Βορίδη που απέφυγε να θριαμβολογήσει και υιοθέτησε χαμηλούς τόνους, ενώ είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος για το μέλλον του κόμματος.
Η σημερινή ημέρα για τον ΛΑΟΣ είναι ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς θα συνεδριάσει η ΚΟ του κόμματος, όπου αναμένεται να σημειωθεί εκτενής διάλογος για την παρουσία των κομματικών υποψηφίων και δεν αποκλείεται να καταγραφεί έντονη αντιπαράθεση. Στο επίκεντρο βρίσκεται ο κ. Βορίδης, για τον οποίο εκτιμάται ότι όλα είναι ανοικτά και πολλοί προβλέπουν πως η σχέση του με τον κ. Καρατζαφέρη θα δοκιμαστεί το προσεχές διάστημα.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ο ΛΑΟΣ εμφανίζει απώλειες προς τη ΝΔ και στις εκλογές δεν επιβεβαίωσε την ανοδική τάση που καταγραφόταν στις δημοσκοπήσεις.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια