Εθισμένοι στη χλιδή την ώρα που ο κόσμος πεινάει

Εθισμένοι στη χλιδή την ώρα που ο κόσμος πεινάει

Το «μπουγιουρντί» στον λαό από τους υπουργούς του... μνημονίου

Η Κυβέρνηση που για το καλό του τόπου, όπως διαλαλεί, περικόπτει τις συντάξεις και τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, ανακόπτει με την πολιτική της την ανάπτυξη της χώρας με αποτέλεσμα εκατοντάδες μικρές επιχειρήσεις να βάζουν λουκέτο και χιλιάδες ιδιωτικοί υπάλληλοι να μένουν άνεργοι... και σε απόγνωση, οφείλει όχι μόνον να τηρεί τα προσχήματα αλλά και να δίνει το καλό παράδειγμα...



Κάθε μέρα, με κάθε ευκαιρία, τα στελέχη της κυβερνώσας παράταξης πρέπει να δείχνουν ταπεινοφροσύνη και την αμέριστη συμπαράστασή τους στο δράμα που αντιμετωπίζει μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Μόνο και μόνο τότε μία κυβέρνηση μπορεί να κοιτάξει άνετα τον πολίτη στα μάτια και να τον «απειλήσει» αν χρειάζεται ότι θα οδηγηθεί σε αυτοκαταστροφή… αν στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν υπερψηφιστούν οι κυβερνητικές επιλογές.

Η σημερινή αποκάλυψη του «Ελεύθερου Τύπου» δείχνει ότι μόνον ταπεινοί και εγκρατείς δεν είναι υπουργοί της κυβέρνησης. Οι υπουργοί του μνημονίου, οι άνθρωποι που υποστηρίζουν ότι μόνον τα μέτρα που εκείνοι έλαβαν, τα φοροεισπρακτικά μέτρα εναντίον μικρομεσαίων, φτωχών κι αδυνάτων είναι αυτά που αποδίδουν στη φάση που βρέθηκε η ελληνική οικονομία, αποδεικνύονται λάτρεις της χλιδής. Αποδεικνύονται αθεράπευτα εθισμένοι στα οφέλη της εξουσίας που ο λαός τους οδήγησε.

Για ψύλλου πήδημα γίνονται μετακινήσεις με ελικόπτερα super puma και με αεροσκάφη liar jets. Η απόσταση Αθηνών – Βρυξελλών είναι για κάποιους ανάλογη αυτής της κλασικής διαδρομής του τρόλεϊ «Κολιάτσου – Παγκράτι». Ακόμη κι αν δεχθούμε ότι οι ανάγκες υποχρεώνουν τη συχνή επίσκεψη στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, ας γίνει με την κοινή πτήση και σε οικονομικές θέσεις. Όταν μάλιστα τους υπουργούς συνοδεύει κουστωδία ολόκληρη παρατρεχάμενων. Οι συνθήκες είναι τέτοιες που η περιστολή δαπανών ισχύει για όλους. Κυρίως για τους δημοσίους λειτουργούς που θέσπισαν τα μέτρα.

Με Σούπερ Πούμα από Τζιά για... κερί στην Παναγιά

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χρησιμοποίησε ελικόπτερο Σούπερ Πούμα για τη VIP μετακίνησή του από την Κέα στην Τήνο ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου. Η συνολικής διάρκειας 3 ωρών πτήση του κ. Πάγκαλου κόστισε 17.000 ευρώ.

Δυστυχώς δεν έχει αεροδρόμιο στο σπίτι του!

Οι επισκέψεις του υπουργού Εξωτερικών στις Βρυξέλλες είναι συχνές. Τακτικό και το μπουγιουρντί που έρχεται στον ελληνικό λαό και συνήθως είναι κοντά στα 50.000 ευρώ. Χαρακτηριστικά και τα δύο προκλητικά ταξίδια του κ. Δρούτσα εντός και εκτός Ελλάδας. Στο πρώτο ο κ. Δρούτσας αξίωσε το VIP αεροσκάφος να μετακινηθεί από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προκειμένου να τον μεταφέρει στην Κρήτη. Το ίδιο συνέβη και κατά την επιστροφή. Το βαρύ... πρόγραμμα του υπουργού Εξωτερικών κόστισε 24.000 ευρώ όταν η business μετακίνηση με αεροπλάνο της γραμμής είναι 350 ευρώ.
Διπλάσιο και το κόστος του διήμερου ταξιδιού του στο Σεράγεβο τον περασμένο Ιούνιο, αφού το αεροσκάφος Legacy  έκανε δύο φορές το δρομολόγιο με επιστροφή.

Τι είναι τα 200.000 ευρώ μπροστά στα δισ. του ελλείμματος
Ο υπουργός Οικονομικών που ασχολείται με τα δισεκατομμύρια του ελλείμματος και του χρέους της χώρας προφανς θεώρησε αμελητέο το ποσό των 145.700 ευρώ (μαζί με τέλη στάθμευσης, κέτερινγκ, οδοιπορικά, διανυκτέρευση προσωπικού=200.000 ευρώ) που κόστισε το ταξίδι του με αεροσκάφος Gulfstream στην Ουάσινγκτον τον Απρίλιο.
Επίσης, ο κ. Παπακωνσταντίνου που έχει τακτικό προορισμό τις Βρυξέλλες, δύο μόνον επισκέψεις του στοίχησαν 110.000 ευρώ με συνοδεία 3 και 4 ατόμων αντίστοιχα.
newsbeast

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια