«Η κυβέρνηση σέρνει την κοινωνία στην ύφεση»

«Η κυβέρνηση σέρνει την κοινωνία στην ύφεση»

Στην τελική μάχη για τις εκλογές τα κόμματα

Την Κυριακή οι πολίτες, με την ψήφο τους, μπορούν να αλλάξουν το κλίμα και αποδοκιμάζοντας κατηγορηματικά την κυβέρνηση και το Μνημόνιο, να ρίξουν το δικό τους βάρος στην πορεία των πραγμάτων», τόνισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Αλέξης Τσίπρας, κατά την... ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλου Μηταφίδη. 

Κάλεσε τους πολίτες να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας και αλλαγής, ένα μήνυμα καταδίκης για την κυβερνητική πολιτική και το Μνημόνιο, που, όπως είπε, σέρνουν την κοινωνία και την οικονομία σε έναν φαύλο κύκλο ύφεσης, ανεργίας και φτώχειας.

Για τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου είπε ότι ψάχνει συνενόχους, αλλά δεν θα τους βρει στους πολίτες, ενώ για τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά επεσήμανε ότι «προβάρει κοστούμι εξουσίας» κι έχει μπει στο «αλισβερίσι». Για τη Ν.Δ. είπε ότι δεν τοποθετείται ουσιαστικά εναντίον του Μνημονίου και πατάει σε δύο βάρκες. Από τη μια προσπαθεί να καρπωθεί την γενικευμένη δυσαρέσκεια απέναντι στο Μνημόνιο και από την άλλη, παρέχει διαβεβαιώσεις προς τα διεθνή κέντρα επιτήρησης, ότι μπορεί να κάνει τη δουλειά της κυβέρνησης με λιγότερες κοινωνικές αντιδράσεις. 

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι στα συρτάρια των διαφόρων επιτελείων, βρίσκονται τα εναλλακτικά σχέδια για «κυβέρνηση προθύμων», που θα αναλάβει το βάρος να χειραγωγήσει την κοινωνική δυσαρέσκεια.

Υπάρχουν σενάρια συμμαχικών κυβερνήσεων, με βασικό τον κ. Παπανδρέου, το κόμμα της κ. Μπακογιάννη, τον κ. Καρατζαφέρη κι ελπίζει όχι με τη συμμετοχή δάνειων δυνάμεων από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο. Απέναντι σε αυτά τα σχέδια πρότεινε την ενότητα ενάντια στο Μνημόνιο, ένα νέο πόλο ενότητας και δράσης στα αριστερά του πολιτικού συστήματος, που θα αναδειχτεί μέσα από την σκόνη του καταρρέοντος δικομματισμού. 
newsbeast

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια