Τα διεθνή ΜΜΕ για τις ελληνικές εκλογές


Την απειλή των πρόωρων εκλογών που έθεσε στο τραπέζι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και την δαιμονοποίηση - όπως την ονομάζει ο συντάκτης σχετικού άρθρου της Wall Street Journal - της ενδεχόμενης επιμήκυνσης αποπληρωμής των δανείων που...
έχει λάβει η χώρα μας, επισημαίνουν σε σημερινά τους δημοσιεύματα μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης ως διακύβευμα των επομένων εβδομάδων τόσο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, όσο και για την ίδια την πορεία του ευρώ!
Συγκεκριμένα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters χαρακτηρίζει «ριψοκίνδυνο παιχνίδι» την απειλή προκήρυξης πρόωρων εκλογών από τον Γιώργο Παπανδρέου. Ο χαρακτηρισμός δικαιολογείται, σύμφωνα με τους συντάκτες του κειμένου, από την διεύρυνση των spreads και την μεγάλη πτώση των τραπεζικών μετοχών από τις 25 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία ο κύριος Παπανδρέου στη διακαναλική του συνέντευξη μίλησε για πρώτη φορά για το ενδεχόμενο εκλογών, έως σήμερα.
Από την πλευρά της η Wall Street Journal σε σημερινό της άρθρο τονίζει ότι "η ελληνική κρίση είναι ακόμη εδώ και πως μπορεί ανά πάσα στιγμή να πλήξει το ευρώ".
Η συντάκτρια του άρθρου εστιάζει στις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου περί «δαιμονοποίησης της αναδιάρθρωσης του χρέους» και τονίζει πως τέτοιου είδους δηλώσεις «αναζωπυρώνουν τις ανησυχίες για την ελληνική κρίση χρέους και μπορεί να ασκήσουν εκ νέου πιέσεις στο ευρώ».
protothema

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια