Οι σοσιαλιστές της λιτότητας

Οι σοσιαλιστές της λιτότητας

Μανιφέστο Παναγιωτακόπουλου κατά... πάντων στο ΠΑΣΟΚ!

Νέο μανιφέστο από το Γιώργο Παναγιωτακόπουλο, ο οποίος ζητεί από τον κ. Παπανδρέου τη σύγκληση έκτακτου συνεδρίου και κατακεραυνώνει την κυβέρνηση για τις επιλογές της στην οικονομική πολιτική. Ο επικεφαλής της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» υποστηρίζει ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης δεν ταιριάζουν στο ΠΑΣΟΚ και συνεχώς γίνονται όλο και πιο συντηρητικές, κατ’ εντολή της τρόικας.

Ο κ. Παναγιωτακόπουλος επιτίθεται προσωπικά στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας ότι «το οικονομικό επιτελείο οδηγεί τον πρωθυπουργό και το ΠΑΣΟΚ στο δρόμο της απαξίωσης, της πολιτικής μετάλλαξης, του διαζυγίου με τις κοινωνικές ομάδες που παραδοσιακά τους στήριξαν». Συγκρίνει την οικονομική πολιτική με τις «μονεταριστικές πολιτικές της δεκαετίας του ‘80» και κάνει λόγο για «επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης», προκειμένου να αποδείξει ότι έχει διαπραγματευτική ικανότητα απέναντι στις εντολές της τρόικας.

Από τα πυρά του κ. Παναγιωτακόπουλου δεν ξεφεύγει ούτε ο Θόδωρος Πάγκαλος, με αφορμή τη φράση του «το Μνημόνιο είναι ευτυχία για τον τόπο», ενώ υποστηρίζει ότι η χώρα «οδηγείται σε καθοδηγούμενη επιτήρηση και κατοχή».

Καλεί, τέλος, τον πρωθυπουργό «να κατανοήσει ότι δεν μπορούμε να είμαστε οι σοσιαλιστές της λιτότητας. Η χώρα μας έχει ανάγκη από σοβαρές και υπεύθυνες πολιτικές για να βγει από την κρίση που την οδήγησε η Ν.Δ. και όχι από εξευρωπαϊσμούς της βιτρίνας του κ. Παπακωνσταντίνου και της τρόικας που σκοπεύουν στην διασφάλιση των δημοσιονομικών αριθμών και στην εξαφάνιση των πολιτών».

Και καταλήγει, υποστηρίζοντας ότι η ευθύνη ανήκει προσωπικά στον κ. Παπανδρέου. «Οι ευθύνες του απέναντι στο λαό και το ΠΑΣΟΚ είναι τεράστιες», αναφέρει ο κ. Παναγιωτακόπουλος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια