«Μήπως δραπετεύει ο πρωθυπουργός;»


Ρωτά ο Σαμαράς με αφορμή το εκλογικό δίλημμα

Ανεβάζει τους τόνους, λίγες ημέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής Βασίλη Κικίλια, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό...
Γιώργο Παπανδρέου για «απόλυτη παράνοια σε σχέση με το δίλημμα των εκλογών» και πρόσθεσε ότι «ο λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα».
«Απειλεί ο κ. Παπανδρέου το λαό ότι αν καταψηφίσει τους δικούς του υποψηφίους θα κάνει εκλογές. Για ποιο λόγο; για να τον καταψηφίσουν πάλι; Μήπως δραπετεύει; Μήπως εγκαταλείπει; Και γιατί εμείς να φοβηθούμε;» αναρωτήθηκε ο κ. Σαμαράς.
Ο κ. Σαμαράς συνέχισε υποστηρίζοντας ότι ο κ. Παπανδρέου δεν εμπιστεύεται την πολιτική του, γνωρίζει ότι αυτή «δεν περπατάει», ότι τα νούμερα δεν του βγαίνουν, ότι τα δημόσια έσοδα έχουν πέσει έξω και φέρνει νέα μέτρα. «Ο λαός, όμως, δεν αντέχει άλλα μέτρα και θα το πει αυτό την Κυριακή με την ψήφο του», ανέφερε ο κ. Σαμαράς.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στην ομιλία του πρωθυπουργού στα Γιάννενα και υποστήριξε ότι «ο κ. Παπανδρέου ζητά από τους πολίτες νομιμοποίηση για το μνημόνιο που υπέγραψε, ζητάει άφεση αμαρτιών, ζητάει εξουσιοδότηση για ακόμη σκληρότερα μέτρα».
Καταλόγισε ακόμη στον κ. Παπανδρέου ότι διαθέτει μυστική ατζέντα για την οποία τώρα ζητά προέγκριση με τα «εκβιαστικά διλήμματα». Την Κυριακή -πρόσθεσε- ο λαός θα πει «απορρίπτουμε τις θυσίες χωρίς ελπίδα, δεν δίνουμε λευκή επιταγή για επώδυνα μέτρα».
Πρόσθεσε, ότι αν το βράδυ των εκλογών ο κ. Παπανδρέου νιώσει ευχαριστημένος, τότε θα πάρει σκληρότερα μέτρα που δεν αντέχει ούτε η κοινωνία, ούτε η οικονομία. Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμη ότι η ελεύθερη έκφραση των πολιτών στην κάλπη δεν συνιστά αποσταθεροποίηση, αντίθετα αποσταθεροποίηση προκαλεί «ο άφρων εκβιασμός του κ. Παπανδρέου» και ζήτησε από τους ψηφοφόρους του κόμματος να δώσουν τον αγώνα το γαλάζιο, ώστε «να φανεί σε όλη την ελληνική επικράτεια την Κυριακή το βράδυ».
Ο πρόεδρος της ΝΔ έπλεξε το εγκώμιο του κ. Βασίλη Κικίλια, λέγοντας ότι είναι «νέος, άξιος, αυτοδημιούργητος, με πείρα στα διοικητικά, επιστήμονας και παλαιός αθλητής που διαθέτει γνώσεις, πείσμα και την αξία του αυτοδημιούργητου». Η υποψηφιότητα Κικίλια, είπε ο κ. Σαμαράς, είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την κοινωνία. Και πρόσθεσε ότι «για μένα ήταν ένα χρέος να τον βάλω υποψήφιο γιατί είχα υποσχεθεί πριν από ένα χρόνο ανανέωση της παράταξης με στροφή στις αξίες και στους άξιους». Κλείνοντας ανέφερε ότι η υποψηφιότητα του κ. Κικίλια «για μένα ήταν η μόνη συνεπής επιλογή, για σας είναι η καλύτερη που μπορούσε να γίνει».
tragasnet

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια