ΝΔ: «Ο πρωθυπουργός κάνει ότι δεν καταλαβαίνει»

Νέα επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία μέσω του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Πάνου Παναγιωτόπουλου. 


Ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου ότι συνεχίζει να σιωπά και δεν αποδοκιμάζει τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου περί αναδιάρθρωσης του χρέους. Σημείωσε δε ότι τις ίδιες απόψεις εξέφρασε και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης.

«Ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Το πρόβλημα που...

έχει δημιουργηθεί, προκαλεί δυσμενέστατα σχόλια στο διεθνή Τύπο -όπως αυτά της Wall Street Journal- που ζημιώνουν την Ελλάδα σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο», πρόσθεσε στη δήλωσή του ο Π. Παναγιωτόπουλος

Η Ρηγίλλης τονίζει πως από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός και οι συγκεκριμένοι υπουργοί δεν ανασκευάζουν «τόσο επιβεβαιώνεται ότι ο κ. Παπανδρέου έχει κρυφό σχέδιο για την ελληνική οικονομία, το οποίο είναι πίσω από τον πολιτικό εκβιασμό του εκλογικού σώματος, που επιχειρεί».

Την ίδια ώρα, συντηρούνται και τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών. Νωρίτερα, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα» δήλωσε πως η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη για εκλογές εφόσον ο πρωθυπουργός τις προκηρύξει, απέφυγε όμως να κάνει εκτίμηση αν τελικώς θα το πράξει ο κ. Παπανδρέου.

«Ο κ. Σαμαράς είχε ξεκαθαρίσει ότι αν ο κ. Παπανδρέου θέλει γενικές πολιτικές εκλογές, εμείς είμαστε έτοιμοι όποτε τις θέλει ο πρωθυπουργός να τις κάνουμε. Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε. Αλλά αυτό που πρέπει να ξέρει ο κ. Παπανδρέου, και το είπε χθες ο κ. Σαμαράς, είναι ότι θα αναλάβει το κόστος για τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, όπως η πρόωρη προσφυγή στην κάλπη, γνωρίζοντας ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες στον πιο κρίσιμο χειμώνα που περνάει η χώρα τα τελευταία 50 χρόνια, προκαλούν αναστάτωση, προκαλούν προβλήματα, προκαλούν αναταραχή, προκαλούν ένα κλίμα το οποίο σε καμία περίπτωση δεν βοηθάει την οικονομία της χώρας».

Υπογράμμισε ότι το ζήτημα είναι η οικονομία και η πολιτική της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι «το πρόβλημα δεν είναι ούτε τα σχέδια του ΠΑΣΟΚ, ούτε τα σχέδια της ΝΔ, το πρόβλημα είναι ότι αυτή η πολιτική που ακολουθεί ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του δεν του βγαίνει κι είναι αυτό ακριβώς το οποίο πληρώνει ο ελληνικός λαός με όλα τα συμπτώματα στην κοινωνία μας, ανεργία, κατάθλιψη, λουκέτα, κατεβασμένα ρολά».

Κατηγόρησε δε τον πρωθυπουργό για πανικό. «Δεν είναι καθόλου καλός σύμβουλος ο πανικός για τον πρωθυπουργό της χώρας», είπε προσθέτοντας ότι «εάν του έβγαινε η πολιτική του και με μηδέν περιφέρειες, εάν έγραφε το σκορ μηδέν για το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές, την Κυριακή, θα έλεγε, δεν με πειράζει εγώ σε λίγους μήνες θα αποδείξω ότι η πολιτική μου μου βγαίνει».
newsit

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια