Δήμαρχος για μια βδομάδα

Δήμαρχος για μια βδομάδα

Επαναληπτικές εκλογές στο δήμο Επιδαύρου 4 χρόνια μετά

Με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, θα πραγματοποιηθούν για δεύτερη φορά, επαναληπτικές εκλογές στον καποδιστριακό Δήμο Επιδαύρου στις 5 Δεκεμβρίου. Ο Δήμαρχος που θα εκλεγεί, θα διοικήσει ένα Δήμο που έχει καταργηθεί με το σχέδιο Καλλικράτης, για λίγες ημέρες.

Το παράλογο αυτό
φαινόμενο των επαναληπτικών εκλογών, αρχίζει από την ανακήρυξη των υποψηφίων συνδυασμών στις δημοτικές εκλογές του 2006. Στις εκλογές του Οκτωβρίου 2006 συμμετείχαν τρείς συνδυασμοί, του Νικόλαου Βρεττού, του Αλέξανδρου Λυμνιάτη και του Νικόλαου Γεώργα.

Τις εκλογές κέρδισε ο συνδυασμός Γεώργα, και λίγο μετά ο κ. Λυμνιάτης προσέφυγε στο εκλογοδικείο ζητώντας την ακυρότητα του συνδυασμού του εκλεγμένου Δημάρχου, ισχυριζόμενος ότι ο συνδυασμός του δεν έπρεπε να ανακηρυχτεί, διότι δεν είχε τον απαιτούμενο αριθμό γυναικών που όριζε ο νόμος, αφού μετά την κατάθεση και πριν την ανακήρυξη μια γυναίκα από το συνδυασμό Γεώργα δήλωσε αποχώρηση από το ψηφοδέλτιο.

Μετά από δικαστική διαμάχη που έφτασε στο ΣτΕ το 2008, προκηρύχθηκαν και διεξήχθησαν επαναληπτικές εκλογές με τη συμμετοχή των ίδιων συνδυασμών και ψηφοδελτίων που συμμετείχαν στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2006.

Από την εκλογική διαδικασία επανεξελέγη Δήμαρχος Επιδαύρου ο κ. Γεώργας. Αμέσως μετά ο κ. Λυμνιάτης προσέφυγε και πάλι στη δικαιοσύνη ζητώντας την ακύρωση των εκλογών, ισχυριζόμενος ότι ο συνδυασμός του κ. Γεώργα που επανεκλέγει δήμαρχος δεν έπρεπε να συμμετάσχει καθόλου αφού έμειναν ίδια τα ψηφοδέλτια και δεν υπήρχε η ποσόστωση.

Υπήρξε και πάλι μια μακρά δικαστική διένεξη, που πριν από λίγο καιρό, το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαίωσε εκ νέου τον κ. Λυμνιάτη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να στηθούν και πάλι κάλπες με απόφαση του νομάρχη Αργολίδας Βασίλη Σωτηρόπουλου, στις 5 του προσεχούς Δεκεμβρίου στον Δήμο Επιδαύρου, μεταξύ των συνδυασμών του Λυμνιάτη και Βρεττού, αποκλειομένου πλέον του συνδυασμού Γεώργα.

Το μόνο βέβαιο είναι, ότι στις 6 Δεκεμβρίου, ο Δήμος Επιδαύρου θα αλλάξει χέρια για δέκα περίπου ημέρες, ενώ παλιά και νέα αρχή θα ορκιστούν σχεδόν παράλληλα. 
newsbeast.gr
Share on Google Plus

About THE FUN BANK

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...