Συνταγματικό το Μνημόνιο λέει το ΣτΕ

Συνταγματικό το Μνημόνιο λέει το ΣτΕ

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια

Σε μια μαραθώνια συνεδρίαση έξι και πλέον ωρών, συζητήθηκαν ενώπιον της μείζονος Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι προσφυγές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και άλλων επαρχιακών Δικηγορικών Συλλόγων, της ΑΔΕΔΥ, των συνταξιούχων, κ.λπ. που ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικό και αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου το μνημόνιο με το οποίο έγιναν περικοπές στις αποδοχές και συντάξεις του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα. 

Οι σύμβουλοι Επικρατείας Μαίρη Σαρπ και Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου πρότειναν να απορριφθούν οι προσφυγές του ΔΣΑ και των άλλων φορέων καθώς το μνημόνιο επιβλήθηκε για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Ακόμα ανέφεραν ότι το Μνημόνιο είναι σύμφωνο με τις συνταγματικές επιταγές και ότι δεν έπρεπε να ακυρωθεί με αυξημένη πλειοψηφία (3/5) των βουλευτών της Βουλής, όπως υποστηρίζουν οι προσφεύγοντες.

Οι δικηγόροι των προσφευγόντων υπεραμύνθηκαν της αντισυνταγματικότητας του μνημονίου και υποστήριξαν ότι έπρεπε να ψηφιστεί με την πλειοψηφία των 3/5 των βουλευτών καθώς αποτελεί επικύρωση διεθνούς συμβάσεως.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια