Την Παρασκευή καταθέτει ο Περικλής Παναγόπουλος

Πρώτος μάρτυρας στη δίκη του νέου «συνδικάτου του εγκλήματος»

Την Παρασκευή καταθέτει ο Περικλής ΠαναγόπουλοςΌλα όσα έζησε στα χέρια των απαγωγέων του θα περιγράψει για πρώτη φορά δημόσια ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος που θα καταθέσει την Παρασκευή το πρωί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στη δίκη του λεγόμενου «νέου συνδικάτου του εγκλήματος».

Ο Π. Παναγόπουλος είναι ο πρώτος μάρτυρας που θα καταθέσει στο δικαστήριο, το οποίο από την έναρξη της δίκης την 1η Οκτωβρίου μέχρι σήμερα, έχει απασχοληθεί με ενστάσεις και αιτήματα που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης κάποιων εκ των 20 κατηγορουμένων.

Σήμερα, απορρίφθηκαν όλες οι ενστάσεις της υπεράσπισης, που κυρίως είχε επικεντρωθεί όλο αυτό το διάστημα σε εκείνη που αφορούσε ακυρότητα της διαδικασίας εξαιτίας της καταγραφής τηλεφωνικών συνομιλιών κατηγορουμένων από την ΕΥΠ και της ένταξης στην δικογραφία των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών.

Το δικαστήριο έκρινε ότι ορθώς έγινε επίκληση λόγων εθνικής ασφάλειας από την ΕΥΠ για να της δοθεί εισαγγελική άδεια να προχωρήσει στις παρακολουθήσεις συνομιλιών καθώς, όπως αναφέρθηκε, στο σκεπτικό της απόφασης η οικονομική αποσταθεροποίηση της χώρας αποτελεί ζήτημα υψίστης ασφαλείας.

Η υπεράσπιση ζήτησε την ανάκληση της απόφασης του δικαστηρίου το οποίο ωστόσο ζήτησε να προσέλθει για να ξεκινήσει να καταθέτει ο εφοπλιστής. Ο Π. Παναγόπουλος μετέβη στο δικαστήριο το οποίο όμως διέκοψε την διαδικασία καθώς απουσίαζε ο συνήγορος του κατηγορούμενου Απόστολου Πετράκη που έχει ομολογήσει ότι σχεδίασε την απαγωγή του εφοπλιστή.
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια