...Ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά!

...Ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά!

«Μαθήματα Αλληλεγγύης»

Σε μια κίνηση που αναδεικνύει την αξία της αλληλεγγύης σε δύσκολους καιρούς προχωρά η ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας. Αξίζουν πολλά μπράβο! Διαβάστε γιατί....: 


ΚΑΛΕΣΜΑ του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ


«Μαθήματα Αλληλεγγύης»
Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας που πραγματοποιήθηκε στις 2/11/2010, αποφάσισε να κάνει δεκτή την παρακάτω πρόταση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ για τη δημιουργία θεσμού αλληλεγγύης, «Μαθήματα αλληλεγγύης».

Πρόταση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας εκτιμά ότι σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες οικονομικής κρίσης που πλήττει όλους τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τη νεολαία έχει αποφασιστική σημασία να αναπτυχθούν κοινωνικά δίκτυα αλληλεγγύης για τη προστασία βασικών, στοιχειωδών δικαιωμάτων, ιδιαίτερα των πιο πτωχών στρωμάτων του λαού και της νεολαίας.

Το Δημόσιο σχολείο δέχεται τις συνέπειες αυτής της πολιτικής με ιδιαίτερη οξύτητα, με αποτέλεσμα να χειροτερεύουν διαρκώς οι συνθήκες μόρφωσης των μαθητών.

Ένα από τα πιο ανάλγητα μέτρα είναι το σταμάτημα της πρόσθετης και της ενισχυτικής διδασκαλίας που πλήττει κατευθείαν τους πιο πτωχούς μαθητές μας.

Σε αυτή τη βάση το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ αποφασίζει να εισηγηθεί στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ τη δημιουργία ενός θεσμού εκπαιδευτικού-κοινωνικού με ευθύνη της ΕΛΜΕ σε συνεργασία με τους Δήμους, τα «Μαθήματα αλληλεγγύης».

Τα «Μαθήματα αλληλεγγύης» θα προσφέρονται δωρεάν από εθελοντές καθηγητές του δημοσίου σε μαθητές που αδυνατούν να πληρώσουν για τη μορφωτική τους στήριξη.

Τα βήματα για την υλοποίηση του θεσμού μετά τη Γενική Συνέλευση μπορεί να είναι:
α) Ανακοίνωση της πρωτοβουλίας της ΕΛΜΕ σε όλα τα σχολεία ώστε να δηλώσουν διαθεσιμότητα οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι.

β) Στέγαση των μαθημάτων σε αίθουσες Δημοσίων σχολείων (2 αρχικά), (1 στο Ελληνικό και 1 στον Αγ. Δημήτριο ή Άλιμο).

γ) Ανακοίνωση της πρωτοβουλίας σε όλα τα σχολεία της περιοχής μας ώστε να αρχίσουν εγγραφές μαθητών (τέλη Νοεμβρίου).

δ) Δημιουργία γραμματείας στα σχολεία αυτά από εθελοντές συνάδελφους που θα έχουν την ευθύνη της λειτουργίας και του προγράμματος του κέντρου.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Στα πλαίσια της υλοποίησης αυτής της απόφασης, καλούνται οι συνάδελφοι που θέλουν να συμμετέχουν να το δηλώσουν στέλνοντας email στη διεύθυνση:
elme.notias.athinas@gmail.com
ή να επικοινωνήσουν με τα μέλη του Δ.Σ. στα τηλέφωνα:
6972606866 (Τζαφάς Βασίλης)
6974464638 (Σόφης Γιώργος)
6932141102 (Μιχαλοπούλου Βίκυ)
μέχρι 5/12/10, δηλώνοντας όνομα, ειδικότητα, μάθημα, ώρες-ημέρες διαθεσιμότητας και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Τα μαθήματα θα γίνονται απόγευμα, πιθανότερες ώρες 4-8μμ.

Πιθανές ημερομηνίες:
Εγγραφές μαθητών έως 15/12.
Έναρξη μαθημάτων Γενάρης του 2011.
Οι συνάδελφοι που θα δηλώσουν συμμετοχή θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά, από τα μέλη του Δ.Σ. για την πρώτη συνάντηση συντονισμού, που θα γίνει στα γραφεία της ΕΛΜΕ.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

πηγή: ekferasi

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια