Τώρα η πορεία - 7.000 αστυνομικοί επί ποδός - Φόβοι για επεισόδια

Απροσπέλαστο πλέον το κέντρο της Αθήνας. Κλειστοί όλοι οι δρόμοι. 

Κλειστές οι πύλες του Πολυτεχνείου.

ΩΡΑ 14.40 Φοιτητές κατευθυνονται στα Προπύλαια ΦΩΤΟ NEWSITΣε λίγο θα αρχίσει η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία με επικεφαλής την αιματοβαμμένη σημαία της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, και τα μέλη της επιτροπής εορτασμού, στην οποία κεντρικό ρόλο έχει ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων-Εξορισθέντων
της περιόδου της δικτατορίας.

Σε κατάσταση επιφυλακής είναι όλη η αστυνομική δύναμη της Αττικής, μέχρι τις 18 Νοεμβρίου.
 Πάνω από 7.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός για την εφαρμογή των μέτρων για την ομαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων, ενώ δυνάμεις αναμένεται να έρθουν και από την επαρχία, για παν ενδεχόμενο.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, ο σχεδιασμός είναι περίπου ίδιος με πέρσι, αλλά αυτά αναμένεται να είναι πιο αυστηρά.

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έχει δώσει εντολές στους αστυνομικούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μη δώσουν την παραμικρή αφορμή για πρόκληση επεισοδίων. Παράλληλα όμως επισημαίνεται ότι θα υπάρχει άμεση αντίδραση σε περίπτωση εκτρόπων, ενώ μεγάλη βαρύτητα πέφτει στην πρόληψη.

Στο πλαίσιο αυτό, σε στενό κλοιό θα βρίσκεται όλη η περιοχή των Εξαρχείων, ενώ ομάδες συλλήψεων της Ασφάλειας θα κινούνται σε όλο το κέντρο της Αθήνας και θα προχωρούν σε «προληπτικές προσαγωγές» και ελέγχους. Ειδικός ρόλος έχει ανατεθεί στις ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, για την άμεση επέμβαση.

Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ζητήσει από την πανεπιστημιακή κοινότητα να κλείσει τις πύλες των ιδρυμάτων, ώστε να μην μπορούν να καταφύγουν από πριν εκεί ομάδες που έχουν σκοπό να προκαλέσουν επεισόδια. 
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια