Αγγίζει τα 4 δισ. η ακίνητη περιουσία του ΙΚΑ

Αγγίζει τα 4 δισ. η ακίνητη περιουσία του ΙΚΑ

Θα αξιοποιηθεί τονίζει ο διοικητής του Οργανισμού, Ρ. Σπυρόπουλου

Δεν είναι αρνητικό το ΙΚΑ στις επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας, υπό την προϋπόθεση να διασφαλιστούν θέσεις εργασίας, καθώς τα έσοδα του Οργανισμού δεν φαίνεται να επηρεάζονται σημαντικά, είπε, μεταξύ άλλων, ο Διοικητής του Ιδρύματος Ροβέρτος Σπυρόπουλος στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα fm».

«Τα μεγάλα μείον των εσόδων του ΙΚΑ είναι αν αυξηθεί η ανεργία κι αν υπάρχει εισφοροδιαφυγή», είπε μεταξύ άλλων απαντώντας σε σχετική ερώτηση και πρόσθεσε:

«Το ΙΚΑ έχει 2,5 εκατ. ασφαλισμένους. Το πόσοι από αυτούς, ενδεχόμενα τους άμεσα ασφαλισμένους σε εμάς ή από την κατηγορία ιδιαίτερα των μισθωτών που οι συμβάσεις τους από κλαδικές θα πέσουν σε εργασιακή, δεν ξέρω πόσοι θα είναι. Μπορεί να εξελιχθούν και να είναι 100 ή 200 χιλ. μέσα στο 2011 και για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Σας λέω μετά βεβαιότητας ότι η απώλεια των πόρων από αυτούς, δεν είναι ένα μετρήσιμο μέγεθος για το ΙΚΑ. Απώλεια των πόρων για το ΙΚΑ είναι αν αυξηθεί η ανεργία και δεν μειωθεί η εισφοροδιαφυγή».

Παράλληλα εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ανεργία θα κορυφωθεί στο α' εξάμηνο του 2011 και στη συνέχεια θα αρχίσει πτωτική πορεία. Και πρόσθεσε: « αν μειώσουμε την εισφοροδιαφυγή σε ένα ποσοστό 5%, θα υπερκαλύψουμε αυτήν την απώλεια η οποία θα υπάρχει από την αύξηση της ανεργίας».

Σε ότι αφορά την ακίνητη περιουσία του Οργανισμού, ο κ. Σπυρόπουλος υπογράμμισε ότι θα αξιοποιηθεί. «Αυτή την στιγμή η ακίνητη περιουσία του ΙΚΑ ξεπερνάει σε πραγματικές τιμές τα 800 εκατ. ευρώ, σε αντικειμενικές αξίες βέβαια. Σε πραγματική άξια ξεπερνάει τα 3,5 με 4 δισ. Ακίνητη περιούσια η οποία λιμνάζει θα αξιοποιηθεί, ή θα πουληθεί, ή θα χρονομισθωθεί, ή θα τιτλοποιηθεί», δήλωσε ο κ. Σπυρόπουλος.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Αν τη βγάλουν στο "σφυρί" θα τη φάνε κι αυτή μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, με τις μεγάλες μαύρες τρύπες που άνοιξαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.