Συνεισηγητής των μέτρων ο Γ. Παπανδρέου

«Συνεισηγητής των μέτρων ο Γ. Παπανδρέου»

Η ελεγχόμενη χρεωκοπία στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής, λέει η Α. Παπαρήγα

Να αγνοήσει «τον εκβιασμό του πρωθυπουργού ή τη μπλόφα για τις πρόωρες εκλογές», να «στριμώξει» την κυβέρνηση και να «μην επιτρέψει τα παιχνίδια του Α. Σαμαρά» κάλεσε το λαό η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας για «ιστορική ευθύνη».

Σε δηλώσεις της με αφορμή τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ η κα Παπαρήγα υπογράμμισε ότι η ουσία της...
συζήτησης στη Σύνοδο της ΕΕ είναι η ελεγχόμενη χρεωκοπία, για το ποιος θα πληρώσει λιγότερα ή περισσότερα.

Αναφερόμενη στη στάση του Έλληνα πρωθυπουργού, η Α. Παπαρήγα είπε ότι ζήτησε από το λαό να έχει εκλογική δύναμη για να μπορεί να διαπραγματευτεί. Οι διαπραγματεύσεις που κάνει, τόνισε η κ. Παπαρήγα, είναι κίνδυνος-θάνατος για το λαό. «Και επομένως», συνέχισε, «η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ που είναι τώρα κυβέρνηση, δεν πρέπει να έχει τέτοια δύναμη, δεν πρέπει ο ελληνικός λαός να το νομιμοποιήσει ως διαπραγματευτή υπέρ των συμφερόντων των μονοπωλίων».

Σχετικά με τις θέσεις που ανέπτυξε ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής, η κα. Παπαρήγα είπε ότι ο κ. Παπανδρέου μπορεί να θεωρηθεί και συνεισηγητής με όλους τους άλλους, που ζήτησαν να προχωρήσουν μέτρα και κυρώσεις στην περίπτωση που υπάρχουν ελλείμματα και χρέη πάνω από τους όρους που καθορίζει το Σύμφωνο Σταθερότητας.

«Το πρώτο που αποφάσισαν είναι καινούργια βάρβαρα μέτρα» ανέφερε η γγ του ΚΚΕ σημειώνοντας πως «η κούρσα του ανταγωνισμού διενεργείται πριν απ' όλα στη μετατροπή της εργατικής δύναμης σε ακόμη πιο φθηνή».

«Η Γερμανία πέρασε αυτό που ήθελε, σε συνεννόηση βέβαια και με άλλες ισχυρές καπιταλιστικές χώρες μέσα στην ΕΕ, συμφώνησε όμως σε αυτό και ο κ. Παπανδρέου», κατέληξε.
newsbeast

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια